• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

20.07.2015

22:30

PRODAJE SE Fajnenšel tajms procenjen na oko 1,6 milijardi dolara

Vesti

PRODAJE SE Fajnenšel tajms procenjen na oko 1,6 milijardi dolara

Podeli vest

Britanska izdavačka kuća Pearson Plc razmatra prodaju čuvenog dnevnog lista Fajnenšl Tajms, nakon što je nekolicina kupaca izrazila interesovanje za njegovo preuzimanje, javila je njujorška agencija Blumberg pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom

Vrednost FT bi mogla biti procenjena na čak milijardu funti, što je oko 1,6 milijardi dolara.

Iako još nije pokrenut postupak prodaje, FT bi mogao privući interesovanje medijskih kompanija, kao što su nemački gigant Aksel Špringer SE, ali i druge investitore iz Evrope, Bliskog istoka i Azije.

Finansijski direktor Pirsona Robin Fristoun izjavio je u novembru prošle godine da prodaja FT nije prioret za tu izdavačku kuću.

- Da li mora da bude u našem vlasništvu? Ne. Ali, reč je o jednom od brendova koje ne prodajete tako jednostavno - kazao je on. 

List je osnovan 1888. godine u Londonu i u poslednje vreme ima pažnju od oko 2,2 miliona čitalaca širom sveta. Glavni rival FT je Volstrit Žurnal čija čitanost se kreće oko 2,4 miliona.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija