• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2015

10:19

BELGIJANCI KRATKIH RUKAVA Završena racija u Briselu, Abdeslam uspeo da pobegne

Vesti

BELGIJANCI KRATKIH RUKAVA Završena racija u Briselu, Abdeslam uspeo da pobegne

Podeli vest

U kasno sinoć okončanim operacijama belgijske policije u Briselu, uhapšeno je 16 osoba, ali ne i Salah Abdeslam, koji je osumnjičen za napade u Parizu 13. novembra, saopštili su zvaničnici

 

Akcije, koje su bile sprovedene na više lokacija zbog terorističkih pretnji, okončane su oko 23 sata po lokalnom vremenu, a u široj oblasti Brisela pretraženo je 19 kuća.

- Salah Abdeslam nije uhvaćen u ovim racijama - rekao je na konferenciji za novinare portparol belgijskog saveznog tužioca Erik Van Der Sipt.

On je naveo da je jedna od privedenih osoba povređena kada je vozilom pokušala da pregazi policiju.

Policija je, prema njegovim rečima, tokom akcije pucala na jedno vozilo, ali zasad nije jasno da li je ono imalo veze sa ljudima za kojima se traga.

Pretražene su i tri kuće u mestu Šarloa, južno od Brisela. Tokom akcije nije pronađeno oružje, niti eksploziv.

- Istraga se nastavlja - istakao je Der Sipt.

Policija je, posle pokretanja operacija, apelovala na predstavnike medija da ne prenose detalje akcija, kao što su recimo mesta gde se sprovode.

Lokalni mediji su prethodno javili da su belgijske bezbednosne snage pokrenule specijalnu akciju u blizini glavnog trga u Briselu, a navodno je i hotel "Radison Blu" zatvoren zbog terorističke pretnje.

DRAMA U BRISELU! Salah Abdeslam probio policijsku blokadu i pobegao ka Nemačkoj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija