• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2015

19:34

ALBANCA STIGLA KAZNA! Uhapšen najomraženiji čovek na svetu

Vesti

ALBANCA STIGLA KAZNA! Uhapšen najomraženiji čovek na svetu

Podeli vest

Bivši direktor farmaceutske kompanije Retrofin, Martin Škreli, albansko-hrvatskog porekla, koji je u septembru izazvao buru negodovanja zbog podizanja cene spasonosnog leka za pacijente zaražene HIV virusom, uhapšen je pod optužbom za prevaru, saopštio je FBI

Kako izveštava agencija AFP, njegovo hapšenje nije povezano sa povećanjem cene leka Daraprim za preko 5.000 odsto, medikamenta koji se koristi za lečenje malarije i infekcija od kojih pate HIV pozitivne osobe. 

Umesto toga, kako je naveo FBI, Škreli je priveden zbog ispitivanja u vezi sa proneverom u drugoj kompaniji u kojoj je ranije bio na čelu, Retrofin.

Škreli, 32-godišnji bivši menadžer hedž fonda, kako piše AFP, "stekao je slavu u septembru, kada je njegova firma Turingov Farmasjutikals, podigla cenu Daraprimu sa 13,50 dolara po tableti na 750 dolara, što je naišlo na oštru osudu među američkim političarima.

U optužnici se navodi da je Škreli, zajedno sa još nekim licima, vodio tri međusobno povezane prevare od septembra 2009. do septembra 2014. godine. Oni su, kako se precizira, na prevaru nagovarali investitore da ulože svoj novac u dva odvojena fonda, i nezakonito su prisvojili imovinu kompanije Retrofin kako bi pokrili lične i profesionalne dugove Škrelia.

Škreli je bio uključen u više šema, zavodeći investitore kroz mrežu laži i obmana, navodi se u saopštenju američkog državnog tužioca Roberta Kepersa.

Takođe je uhapšen i Evan Grebel, advokat koji je bio spoljni savetnik Retrofina, saopštio je američki Federalni istražni biro.

ON JE ČUDOVIŠTE! Najomraženiji čovek na svetu je i Albanac i Hrvat!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 8 godina

Pazi Albansko-Hrvatskog porekla. Kakva kombinacija. Pa taj kao da mu je kevu nagnao Soros.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija