• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.01.2016

14:09

RUSI SPALJUJU KNJIGE! Na lomači "nepoželjni" udžbenici u fakultetskim bibliotekama!

Vesti

RUSI SPALJUJU KNJIGE! Na lomači "nepoželjni" udžbenici u fakultetskim bibliotekama!

Podeli vest

Ruske vlasti spalile su više od 50 knjiga i povukle više od 500 drugih izdanja iz fakultetskih biblioteka zbog sadržaja koji je "stran ruskoj ideologiji".


Knjige, medju kojima su uglavnom udžbenici, objavljene su sredstvima iz Fonda Soros, koja je u novembru prošle godine proglašena "nepoželjnom" i prinudjena da obustavi rad u Rusiji.

Kako je navedeno, knjige su uklonjene iz biblioteka dva fakulteta u Republici Komi, na severozapadu Rusije.

Vlasti su navele u saopštenju da su knjige uništene nakon naredjenja predsedničkog izaslanika koji je zahtevao da knjige objavljene sredstvima Fonda Soros ne budu više u opticaju.

Rusko državno tužilaštvo utvrdilo je 30. novembra 2015. godine da Fond Otvoreno društvo Džordža Sorosa (Open Society Foundations) i Fondacija OSI (OSI Assistance Foundation) "nisu poželjni u Rusiji", jer predstavljaju "pretnju ustavnom poretku Rusije".

Prethodno je, u junu prošle godine, stupio na snagu zakon kojim strane NVO mogu da se proglase napoželjnim na teritoriji Rusije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

...Е лако је Путину да спаљује књиге...код њега Сорош улагао у - књиге...!?.. Ал* како ми да спалимо - "сукње"..? Кад је код нас је Сорош , углавном, улагао у - "сукње"...?

XXL

pre 8 godina

E tako se to radi moje srbende. Kad je rus shvatio da treba da čuva korpus ruskog naroda od ideologije "samouništenja" NVO agentura sa Zapada kojima Srbija ne može da se izbori pratiće nas lagano izumiranje. No ako to uzme maha ovi iz NVO mogu i da ubrzaju propadanje Srbije to im je ni najmanji problem.

Abida

pre 8 godina

Na žalost, zapadna ideologija, ona koja je nametnuta iz države koja nema istorijski dugu kulturu življenja, je u suprotnosti sa svim do sada poznatim kulturama življenja. Insistiranje na materijalnom bogatstvu i nagonskom zadovoljstvu je marginalizovalo duhovnu i intelektualnu dimenziju čoveka, deformisalo je čoveka. A seksualizacija čoveka, društva, i života je na dobrom putu da ugrozi biološki opstanak čoveka, jer sve češće obolevanje ima korene u teškom narušavanju hormonskog statusa organizma. A hormoni su alfa i omega funkcionisanja organizma. Koincidencija je da se povećanje učestalosti i starih i novih bolesti podudara sa širenjem ideologije pokoravanja nagonima. Račune za tu ideologiju će čovek tek da plaća, naročito generacije koje su se bez razmišljanja prepustile toj ideologiji. Dobro će živeti onaj ko ume, ne onaj ko ima.

nedostupna

pre 8 godina

To je drzava...A mi smo bili i ostacemo dupelisci.

Miša

pre 8 godina

Pametni ljudi. Neće da dozvole da Soroš obrazuje ruse po svojim kriterijumima i da nameće američku ideologiju i stavove o ljudskim pravima na obrazovanje. Ko od rusa hoće da primi američku ideologiju, nek ide u SAD i tamo se integriše, a ne da tu ideologiju promoviše i širi u samoj Rusiji pod okriljem Soroša. Nije nego. Inače, ameri su veoma kvarni i pod izgovorom tehničkog, medecinskog i drugog stručnog obrazovanja umeću stvari koje nemaju veze sa tim obrazovanjem i zato bravo rusi! Ako znate da osvajate svemir, valjda znate da napišete celovit udžbenik za svaku oblast i ne treba vam Soroš!

Antifamo

pre 8 godina

Jadna je drzava koja spaljuje knjige.Samo je Firer to cinio.

banat1952

pre 8 godina

Ne kjige nego udzbenike,a to je ogromna razlika. Rusi imaju svoj program obrazovanja gde se ne uklapa ova americka i sorosevska IDIOTOLOGIJA. Nemoj mi reci da Soros voli Ruse,ili nas recimo...

banat1952

pre 8 godina

Jadan si ti kad napises ovakvu glupost. Nije spaljivao knjige nego Soroseve udzbenike koji nemaju sta da traze u Ruskoj prosveti. Pametnom dosta.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17