• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.06.2016

19:47

PROŠLA OPASNOST Muzej "Luvr" otvara vrata za posetioce!

Vesti

PROŠLA OPASNOST Muzej "Luvr" otvara vrata za posetioce!

Podeli vest

Pariski muzej Luvr saopštio je da će u sredu ponovo otvoriti svoja vrata za posetioce, nakon što je četiri dana bio zatvoren usled poplava koje su pogodile francusku prestonicu, zbog kojih su umetnička dela čuvenog muzeja iz donjih nivoa preneta na spratove

Protekla četiri dana Luvru su donela gubitke u visini od milion i po evra zbog neprodatih karata, a 120.000 posetilaca nije imalo prilike da uživa u remek-delima poput čuvene Mona Lize, prenosi AP.

(FOTO) BIBLIJSKI POTOP U PARIZU! Vlada zatvara metro i Luvr zbog NEZAPAMĆENE POPLAVE!

Muzej je saopštio da je 35.000 umetničkih dela sklonjeno iz prostorija za čuvanje i nižih izložbenih prostorija za koje je procenjeno da su ugrožene, ali je sve vraćeno nakon što je opao vodostaj reke Sene, koji je u subotu dostigao vrhunac.

Najveću pretnju po Luvr, kako se dodaje, predstavljala je kanalizacija. Još jedan pariski muzej, Orsej, takođe je bio zatvoren zbog poplava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija