• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.07.2016

13:23

(VIDEO/FOTO) POČEO "MARŠ ZA EVROPU"! Hiljade Britanaca na ulicama Londona na protestu protiv Bregzita!

Vesti

(VIDEO/FOTO) POČEO "MARŠ ZA EVROPU"! Hiljade Britanaca na ulicama Londona na protestu protiv Bregzita!

Podeli vest

U britanskoj prestonici održava se protest protiv rezultata referenduma održanog 23. juna, na kojem je izglasan izlazak iz Evropske unije

Kako prenose britanski mediji, više hiljada Britanaca okupilo se na ulicama Londona u znak protesta.

- Možemo da sprečimo Bregzit tako što ćemo odbiti da prihvatimo ishod referenduma kao konačnu odluku i sklonimo prst sa dugmeta za samouništenje - istakao je organizator protesta Kiran Mekdermot.

- Ne smemo da ostavimo sledeću generaciju da je nosi voda. Marširajmo, protestujmo i sprečimo Bregzit - napisao je Mekdermot na Fejsbuku. 

Mogući naslednici britanskog premijera Dejvida Kamerona, koji je posle referenduma najavio ostavku, zalažu se za odlaganje pokretanja procesa izlaska iz EU. 

Jedan od konkurenata za poziciju predsednika vladajuće Konzervativne stranke Majkl Gouv je izjavio da ne očekuje da će član 50 Lisabonskog sporazuma, čijom aktivacijom se pokreće proces izlaska iz Unije, biti aktiviran do kraja godine, a slično je izjavila i druga kandidatkinja za lidera Torijevaca, Tereza Mej. 


Lideri EU, sa druge strane, traže što brži "razvod", strahujući od uticaja neizvesne budućnosti Britanije po ekonomski rast bloka i mogući domino efekat u evroskeptičnim članicama Unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laptop Servis

pre 7 godina

Prespavali referendum kao da su crnogorci, sledeci put neka naviju sat da bi ustali i glasali za EU.

kristalno jasno

pre 7 godina

Sve može ali tek kad vas resetujemo u smislu negiranja vašeg referenduma. Prvo morate uraditi sledeće; Da se potučete između sebe,pa ko ostane živ.Isto onako kako ste vi diktirali da urade u Ukrajini,Libiji,Siriji...Da bar malo osjetite VJEKOVNO zla koje ste nanijeli ljudskom rodu !

bubasvaba

pre 7 godina

dobro sta je sad oce kaki .nece kaki?????? ni o svom dupetu neznate da vodite racuna a drugima drzite SLOVO nepismenjaci ???!!!!,

Mito

pre 7 godina

Nesposobni političari, kada ne znaju šta će organizuju referendum (setite se Slobinih referenduma o Kosovu koje niko u svetu nije zarezivao). Ovo mi izgleda na dečju igru vratite mi moje krpice i lutkice. Ne znam šta misle ostali u Evropi, ali Francuska bi morala da ispoštuje De Gola, najvećeg vojnika i predsednika Francuske i da ovim jajarama da nogu. Intimno mislim da su i Nemci dočekali svoj trenutak, iako su Britanske trupe još u Nemačkoj. Sada kada se Britanija raspadne (normalno je da britanska vojska napusti Nemačku) i da Nemačka uzme stolicu u SB UN.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija