• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2016

18:41

ASAD OPTUŽUJE: Erdogan i njegova svita koriste puč za svoje ciljeve!

Vesti

ASAD OPTUŽUJE: Erdogan i njegova svita koriste puč za svoje ciljeve!

Podeli vest

Sirijski predsednik Bašar Asad optužio je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da koristi neuspeli pokušaj vojnog puča da "primeni sopstvenu ekstremističku agendu", koja ugrožava kako Tursku, tako i njene susede

- Erdogan koristi pokušaj puča da primeni ekstremističku agendu, agendu Muslimanske braće u Turskoj - rekao je Erdogan u intervjuu za kubansku novinsku agenciju Prensa Latina, a objavljeno je na Tviter nalogu sirijskog predsedništva.

TURSKI PUČ ORGANIZOVAN NA KOSOVU: Pakleni plan za državni udar nastao u američkoj bazi Bondstil!

- To je opasno kako za Tursku, tako i za susedne zemlje, uključujući Siriju - istakao je Asad, oštri Erdoganov kritičar.

Odnosi između Asada i Erdogana, nekad bliskih saveznika, pogoršani su od početka konflikta u Siriji 2011. godine, navodi Rojters.

Zvanični Damask optužuje Ankaru da podstiče građanski rat time što podržava islamističke pobunjenike i dopušta stranim džihadistima da pređu tursku granicu i uđu u Siriju, dok je Erdogan puno puta pozvao Asada da podnese ostavku na poziciju sirijskog predsednika.

Asad u intervjuu Prensi Latini nije želeo da odgovori na novinarsko pitanje da li bi želeo da je Erdogan svrgnut sa vlasti u pokušaju puča 15. jula.

- Mi se ne mešamo, ne pravimo greške tvrdeći da bi Erdogan trebalo da ostane ili ode. To je problem Turske i turski narod treba o tome da odluči - istakao je Asad.

GRADONAČELNIK ISTANBULA: Pučiste ćemo sahraniti na "groblju za izdajice", da građani mogu da ih proklinju!

- Ono što je još važnije od vojnog puča, to su procedure i koraci koje preduzimaju Erdogan i njegova svita - naveo je sirijski predsednik, misleći na mere uključujući masovna otpuštanja sudija i profesora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Odmeren stav Asada bi bio i prihvatljiv, ali "sulejman" od Ankare narcisoidno neprihvata nijedan "savet", jer je uleteo u nešto što samo Amerika i Rusija mogu sebi da dozvole! A što se tiče Kurdistana ....tu se moraš pomiriti, kad - tad! Jedina muka će ti biti - bezvizni režim!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17