• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

26.07.2016

18:43

SMIRUJU TENZIJE Turska spremna da nastavi projekat gasovoda s Rusijom!

Vesti

SMIRUJU TENZIJE Turska spremna da nastavi projekat gasovoda s Rusijom!

Podeli vest

Turski ministar privrede rekao je da je njegova zemlja spremna da nastavi rad na izgradnji gasovoda iz Rusije, projekta suspendovanog zbog tenzija između dve zemlje

Gasovod Turski tok treba da preveze gas iz Rusije preko Crnog mora za Tursku, odakle bi mogao da bude distribuiran u zemlje Evropske unije. Projekat je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin 2014. kada je prekinut projekat Južni tok preko Bugarske zbog protivljenja zemalja EU. 

Posle sastanka sa ruskim ministrom energetike danas turski ministar ekonomije Nihat Zejbekdži je rekao "Mi smo otvoreni za izgradnju prvog kraka Turskog toka", prenela je ruska novinska agencija Tass.

Turska je obustvila projekat Turski tok kada su se odnosi sa Rusijom pogoršali posle turskog rušenja ruskog vojnog aviona na tursko-sirijskoj granici. Odnosi su se popravili u junu, kada se turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izvinio Rusiji. 

Taj gasovod treba da zameni dostavu ruskog gasa preko Ukrajine.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija