• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2016

23:57

NA RAPORT KOD ANGELE: Kompanija "Blu šip" moraće da objasni zašto ne zapošljava migrante?!

Vesti

NA RAPORT KOD ANGELE: Kompanija "Blu šip" moraće da objasni zašto ne zapošljava migrante?!

Podeli vest

Nemačka kompanijA "Blu šip" moraće danas da spremi odgovor kancelarki Angeli Merkel zašto su do sada zaposlili samo 100 migranata nakon što ih je više od milion ušlo u zemlju, javio je Rojters

Merkelova, koja je istrajna u sprovođenju svoje politike otvorenih vrata, pozvala je na odgovornost direktore nekih od najvećih nemačkih kompanija da objasne manjak aktiviranja i razmene ideja o radnom angažovanju migranata, prenosi Rojters.

Većina nemačkih kompanije to objašnjava nepoznavanjem nemačkog jezika i izostankom bilo kakvih kvalifikacija migranata kao i nerešenim dozvolama za stalni boravak u zemlji.

Prema istraživanju koje je sproveo Rojters na uzorku od 30 nemačkih kompanija, ukupan broj zaposlenih migranata u tim kompanijama je samo 63.

Većina ispitanih kompanija se izjasnila da je "nepristojno da pri zapošljavanju pitaju kandidate za poreklo" te nisu ni bili upoznati da li angažuju migrante ili državljane i koliko su ih tačno zaposlili.

Od 63 zaposlena migranta, 50 njih radi u nemačkom DHL-u na dostavi i sortiranju pošiljki. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

M nije to problem. Moralo bi da se zaposli 20'000 emigranata na 50 radnih mesta pod punom platom a oni da dolaze na posao kad im padne na pamet... Ljudi su stresirani, treba ih razumeti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija