• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik.news

22.11.2016

22:45

(VIDEO) NAJVEĆI UŽAS NATO PAKTA: Ruski raketni sistemi Iskander i S-400 brane Baltik i Kalinjingrad!

Vesti

(VIDEO) NAJVEĆI UŽAS NATO PAKTA: Ruski raketni sistemi Iskander i S-400 brane Baltik i Kalinjingrad!

Podeli vest

Dopremanje raketnih sistema „Iskander-M“ i sistema S-400 u Kalinjingradsku oblast nije ništa drugo nego odgovor Rusije na razmeštanje američkog sistema PRO u Evropi. Moskva je više puta upozoravala NATO da će dati adekvatan odgovor na takve poteze Alijanse

I ruski predsednik Vladimir Putin je je poručio da će u slučaju pretnje „Rusija usmeriti rakete prema zemljama iz kojih dolazi opasnost“.

Ruski eksperti, međutim, ističu da prebacivanje raketnih sistema u Kalinjingradsku oblast nije pretnja Evropskoj uniji, već upozorenje NATO-u, koji raspoređuje sisteme PRO u Evropi, aktivira sovjetske baze u baltičkim zemljama, Rumuniji i Poljskoj, pojačava svoje aktivnosti i gomila svoje trupe na granicama sa Rusijom. 

PUTIN O ŠIRENJU NATO: Sve što nam se učini kao pretnja biće na udaru naših moćnih raketnih sistema!

U Vašingtonu su, međutim, sada zabrinuti zbog poteza Rusije i raspoređivanja raketnih sistema u Kalinjingradskoj oblasti, a u Stejt departmentu ocenjuju da to destabilizuje evropsku bezbednost.

printscreen

Čak i Vašington priznaje da Rusija ima pravo da razmešta S-400 i ’Iskandere‘ na sopstvenoj teritoriji. A ono što SAD nikad neće priznati je činjenica da Rusija to radi ne zbog antiruskih sankcija, kao što tvrdi Vašington, već zbog rastuće vojne pretnje na njenim granicama. Šta je izvor te pretnje?

Razmeštanje vojnih jedinica SAD, Nemačke i Kanade u baltičkim zemljama i Poljskoj, česte vojne vežbe u Istočnoj Evropi i pre svega instaliranje sistema PRO, koji je uperen protiv ruskih nuklearnih kapaciteta. Ono čime se bavi Rusija zove se samoodbrana, ali zahvaljujući režimskim medijima u tim zemljama Rusija se prikazuje kao agresor, koji navodno planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje.

Sve to liči na hladnoratovsku propagandu i koristi se kako bi se opravdalo povećanje vojnog prisustva SAD u Istočnoj Evropi, kao i povećanje vojnih troškova“, kaže za Sputnjik vojni analitičar i glavni urednik analitičkog centra „Kasad“ Boris Rožin.

Trebalo bi podsetiti da su napetosti između Rusije i SAD počele naglo da rastu otvaranjem NATO baze u Rumuniji, koja je deo američkog „raketnog štita“. SAD taj raketni štit nazivaju odbrambenim, dok sa ruske tačke gledišta on predstavlja opasnost po bezbednost Rusije. Putin je svojevremeno objasnio da „američki štit nije odbrana, već nuklearni potencijal Vašingtona u Evropi“.

PUTIN OČITAO LEKCIJU ZAPADU: Rusija neće nikoga napasti, liderstvo se ne ogleda u izmišljanju pretnji!

Eksperti ističu da američki raketni štit nema odbrambenu funkciju, jer Evropi ne preti opasnost, već je usmeren direktno protiv Rusije i radi podsticanja sukoba između Evrope i Rusije.

Takođe, niko više ne veruje ni u američka pravdanja da je „raketni štit“ postavljen zbog neutralisanja potencijalnog raketnog udara od strane Irana ili Severne Koreje.

printscreen

„Interesantno je kako će SAD dalje objašnjavati neophodnost razmeštanja sistema PRO, jer nakon normalizacije odnosa sa Teheranom niko više ne veruje u priče o ’iranskoj pretnji‘. Severna Koreja nema rakete velikog dometa, koje bi mogle da pogode Evropu, stoga, i ta teorija nema smisla.

Moguće da će SAD priznati da je Iran bio samo izgovor, a primarni cilj PRO je odvraćanje Rusije, ili će doći do preispitivanja sporazuma sa Iranom, koje je najavio Tramp u predizbornoj kampanji, i tada će ’zvanična verzija‘ o ’iranskoj pretnji‘ i dalje biti na snazi, iako je svima jasno da Iran nema nameru da napada Evropu i, što je najvažnije, nema takve rakete“, ističe Rožin.

NATO ODBIO RAZGOVOR S RUSIJOM: Ne žele pregovore o vazdušnoj odbrani na Baltiku!

Takođe, trebalo bi podsetiti na još jedno lažno obećanje SAD - Obama je svojevremeno govorio o tome da će odustati od stvaranja evropske PRO, ukoliko se reši iranski nuklearni program. To pitanje je rešeno, ali su SAD uprkos tome nastavile sa izgradnjom američkog „raketnog štita“ u Evropi.

printscreen

Eksperti takođe ističu da raspoređivanje „Iskandera“ u Kalinjingradskoj oblasti bitno menja vojno-političku situaciju u regionu, stvarajući tako taktičku nadmoć Oružanih snaga Rusije. Upravo zbog toga članice NATO-a, na čelu sa SAD, histerišu i paniče zbog mera koje preduzima Rusija.

Donekle je to i opravdano, jer „Iskanderi“ se smatraju „ubicama“ američke protivraketne odbrane u Istočnoj Evropi. Ono što još plaši NATO je mobilnost, preciznost, efektivnost i moć tog udarnog sistema - raketama „Iskandera“ potrebno je samo 2 minuta i 22 sekunde da dolete od Kalinjingrada do Varšave.

Za to vreme, šaljivo kažu eksperti, NATO vojnik ne može ni cigaretu da ispuši. Međutim, Moskva, a o tome su i ruski zvaničnici u više navrata govorili, nikome ne preti i nema nameru nikoga da napada. Ona će, u slučaju potrebe, samo da se brani.

NATO NA GRANICAMA, RUSIJA SPREMILA PAKLENI ODGOVOR: Agresor će biti zbrisan sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

Ovi su toliki kreteni da od Rusa traze da sami sebi vezu ruke,uniste sve svoje naoruzanje pa bi oni onda ratovali. SAD bi pristale da Rusija i SAD ratuju u ringu kao bokseri,ali pod uslovom da se ruskom bokseru zavezu ruke na ledjima.Ha,ha,ha,ha, To je strasno koliko se boje Rusa. A,da je slucajno umjesto Putina u Moskvi sef Sergej Ivanov ili Genadij Zjuganov, odavno bi NATO-vci pokupili prnje i pobjegli daleko od Rusije,nego Putin se uzdrzava i zeli sve rijesiti mirnim putem. Putin je trebao zestoko reagovati,sto su predlagali Serga Ivanov i Zjuganov,kada su im uveli ek. sankcije jer taj cin ne znaci nista drugo nego objavu rata.A,Putin je smjenio Sergu Ivanova i usutkao Zjuganova. Srecni su Ameri i NATO-vci sto je Putin sef u Moskvi.

vlada

pre 7 godina

A u čemu je vaš problem, ako nije u vama samima! Da li je moguće, da ono što i vrapci znaju - vi Rusiju NIKADA ne možete pobediti! Imate i "pametnih ljudi", imate CIA, obaveštajne službe, doušnike po celom svetu .... i vi ne znate da je Rusija jača od vas! Molite boga da Rusija ne krene na vas! Još jedanput - molite boga mr. Skot!

nati

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliki su moroni kauboji,inteligencija im je na sobnoj temperaturi,a 2+2 je za njih verovatno 3.Putinu za njih i ne treba oruzje,pobedio ih je svojim mentalnim kapacitetima.Razlika izmedju genija i morona je ipak velika.Oni cak i ne vide da se blamiraju i brukaju svojim potezima prema Putinu,a on i vecina pametnih ljudi im se smeju.\n

marko

pre 7 godina

Ma nije ovo nista, samo paradiraju i sepure se. Kad ce da pocne rokanje pa da vidimo kom opanci kom obojci? Dok se oni rokaju mi da vratimo KiM, Srpsku i Krajinu. Zato na oruzije Srbi. Bez zezanja.

XXL

pre 7 godina

Dobro, gledano strateški Istočna Evropa NATO-u, zapadnim licemerima i Americi služi samo kao - tampon. Da pokupi "prvu krv" što bi rekao Rambo, a ne da popuše ... cigaru ... pa da krenu u obračun sa rusima jer neće imati vremena ni papuče da obuju kamo li čizme i opremu da nabace.

Rodoljub

pre 7 godina

Да ли православне европске државе а међу њима и Србија,и њихова руководства имају толико кичмене мождине да схвате да се приклањању том западном свету за шачицу бедних долара и неки лажни интере,који је уствари прави западни интерес,стављају себе у директан положај Руског нуклеарног удара и излагања свога народа страшној катастрофи и страдању?Изгледа не,већ пропагирају неки виртуелни стратешки интерес и развитак државе,скопчан са западом а залеђине свега је уствари ништа друго него општа катастрофа. Нека нам је Бог напомоћ!!!

cesma

pre 7 godina

Snase na cesmi pricaju da su Rusi na svaku evropsku prestonicu uperili po 20 raketa. kazu snase: neka obore europljani po 15 raketa, onih 5 pogadjaju i za tren nema ni jedne europske prestonice, a ratoborni europljani kazu snase ce biti kolateralna stetica, tako mala da ne treba ni razmisljati o njima. Sta tek strucnjaci kazu?\n\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija