• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.11.2016

08:59

TRAGIČAN KRAJ LEPE RUSKE BOGATAŠICE! Unuka ruskog oligarha poginula u STRAVIČNOJ NESREĆI!

Vesti

TRAGIČAN KRAJ LEPE RUSKE BOGATAŠICE! Unuka ruskog oligarha poginula u STRAVIČNOJ NESREĆI!

Podeli vest

Dijana Lebedeva (19), unuka Putinovog bivšeg neprijatelja Platona Lebedeva, stradala u saobraćajki u Švajcarskoj. Automobil BMW, u kojem je bila sa drugom, pri brzini od 200 km/h survao se u jezero

Dijana je bila poznata pod nadimkom "ruska Lejdi Di" i bila je omiljena među bogatim tinejdžerima u Moskvi

Ruskinja Dijana Lebedeva (19), unuka oligarha Platona Lebedeva (59), nekadašnjeg neprijatelja predsednika Vladimira Putina, poginula je u četvrtak u saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj. Automobil BMW, u kojem je bila sa drugom Azerbejdžancem Azerom Jagubovim (23), pri brzini od 200 kilometara na čas survao se u jezero Lugano, a njihova tela izvukli su ronioci.

Lebedeva i Jagubov, sin azerbejdžanskog biznismena i šefa moskovskog sedišta aviokompanije "Azerbejdžani erlajns" Mahira Jagubova, studirali su u Švajcarskoj. Prema navodima švajcarske policije, njih dvoje su se vraćali iz provoda u četiri ujutru, a udes se dogodio zbog brze vožnje.

informer
Deda Platon Lebedev

- Automobil je vozio Jagubov, a Lebedeva je sedela na suvozačevom mestu. Mladić je vozio brzinom od najmanje 200 kilometara na čas. Moguće je da se i trkao sa još jednim vozilom. Izgubio je kontrolu nad autom u jednoj oštroj krivini, u punoj brzini probio bankinu i sleteo u jezero Lugano - naveli su istražitelji.

Oni su dodali da su ronioci brzo locirali BMW na dnu jezera i izvukli ga iz vode. U vozilu su pronađena tela Lebedeve i Jagubova.

- O svemu su obaveštene porodice stradalih, kao i ruska ambasada u Bernu. Tela mladića i devojke biće uskoro prebačena u Rusiju. Istraga je u toku. Ovo je velika tragedija - saopštili su u policiji.

Informer

Šok na društvenim mrežama

Drugovi Dijane Lebedeve u šoku su nakon njene tragične smrti. Pisali su potresne poruke na društvenim mrežama.
- Ne mogu da poverujem da više nisi na ovom svetu. Dijana, ostaćeš u mom sećanju zauvek. Pamtiću te po onom danu kad sam te prvi put ugledao na tremu, kao veselu desetogodišnjakinju - piše u jednom od komentara.

Lebedeva je, inače, bila poznata pod nadimkom "ruska Lejdi Di" i bila je omiljena među bogatim tinejdžerima u Moskvi. Pozivana je na sve žurke i dešavanja, a zbog manekenske građe i lepog lica često je pozirala i za brojne modne kuće.

Ipak, mlada Ruskinja postala je poznata zahvaljujući svom dedi Platonu Lebedevu, koji je uhapšen u julu 2003. Dve godine kasnije osuđen je na devet godina zatvora zbog pronevere državnih para. Dok je služio tu kaznu, 21. decembra 2010. osuđen je sa svojim poslovnim partnerom oligarhom Mihailom Hodorkovskim na još 13 godina robije zbog pranja novca i pronevere. Oni su proglašeni krivima za malverzacije u naftnoj kompaniji "Jukos", čiji je Lebedev bio direktor.

Njemu je, međutim, ruski Vrhovni sud ukinuo kaznu 24. januara 2014. po nalogu premijera Dmitrija Medvedeva. Lebedev je nakon što je pušten iz zatvora nastavio da se bavi biznisom. Tajkun, inače, ima četvoro dece, a Dijana je jedna od njegovo troje unuka.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija