• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.01.2017

22:46

OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Evropi preti novi migrantski talas iz Afrike!

Vesti

OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Evropi preti novi migrantski talas iz Afrike!

Podeli vest

Oko 15 miliona ljudi spremno je da do 2020. godine krene na dramatičan put preko Sredozemlja kako bi došli do obećanog Starog kontinenta, piše u dokumentu austrijske vojne tajne službe koji će biti predstavljen sledeće nedelje

Nigerija, Demokratska Republika Kongo, Sudan i Etiopija, četiri su zemlje iz kojih se očekuje najveći migracijski talas prema Evropi, upozoravaju austrijski vojni obaveštajci.

U poslednje tri godine oko 550.000 Afrikanaca zatražilo je azil u EU. Najviše ih je iz Eritreje, Nigerije i Somalije, slijede Gambija, Mali i Alžir, Sudan, DR Kongo, Gvineja i Senegal, piše u izveštaju u koji je nemački list "Bild" imao uvid.

Izbeglice iz Eritreje i Somalije imaju pravo na azil jer dolaze iz ratnih područja, a ostali su označeni kao ekonomski migranti.

- Broj afričkih izbeglica znatno će se povećati, ako EU finansijski ne podrži pogođene zemlje te ne promeni svoju politiku prema tražiocima azila koji su ekonomski migranti - citira "Bild" austrijske vojne obaveštajce.

U izveštaju se zaključuje da će se zbog velikog priliva azilanata iz Afrike značajno promeniti odnos EU prema ekonomskim migrantima, kao i da će biti neophodna bolja kontrola spoljnih granica Unije i uspostavljen model za proterivanje onih kojima je odbijen azil.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zeljko

pre 7 godina

Ispade Orban najpametniji kad je zicu podigao. Kapa dole.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija