• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

18.02.2017

09:25

(VIDEO/FOTO) OLUJA RASTURILA KALIFORNIJU! Oboreno drveće, bujice nose sve pred sobom IMA MRTVIH!

Vesti

(VIDEO/FOTO) OLUJA RASTURILA KALIFORNIJU! Oboreno drveće, bujice nose sve pred sobom IMA MRTVIH!

Podeli vest

Snažna pacifička oluja pogodila je južne i središnje delove Kalifornije donoseći jake vetrove i obilne kiše. Dve osobe su poginule, a stotine avionskih letova otkazano

 

Oluja je, besneći u petak, obarala drveće i dalekovode, pa je jedan muškarac poginuo od strujnog udara, dok je jedna osoba izgubila život u potopljenom automobilu, prenosi AP.

Više od 60.000 ljudi u Los Anđelesu je, zbog stotina oborenih stabala i desetina palih dalekovoda, ostalo bez struje.

Tanjug/AP

U najugroženijim delovima Kalifornije naložene su evakuacije stanovništva zbog opasnosti od klizišta i nabujalih reka.

Tanjug/AP

U naselju San Veli 10 automobila je bilo zarobljeno u vodi na putu, a spaseno je 15 osoba, saopštila je vatrogasna služba.

Zbog oluje je odloženo ili otkazano više od 300 letova sa Međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu i ka njemu.

Tanjug/AP

Obilne kiše pretvorile su reke i potoke u snažne bujice i pokrenule klizišta sa brdovitih područja, dok je više puteva blokirano usled poplava.

Oluja je najsnažnija na jugu Kalifornije, ali se brzo širi ka San Francisku na severu, mada se ne očekuje da će doneti značajne padavine na krajnjem severu gde je zbog oštećenja brane na jezeru Orovil prošlog vikenda evakuisano 188.000 ljudi. 

Tanjug/AP

Nacionalna meteorološka služba upozorava da bi ovo mogla biti jedna od najjačih oluja koje su pogodile južnu Kaliforniju od januara 1995. godine.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djoka

pre 7 godina

Jebote koji kijamet, vidi onom drvo palo tacno na krov od auta! Mozda mu je i glavu polupalo, ko to zna!

miki delija

pre 7 godina

molim se bogu da im bela kuca tako prodje a ne jadan i neduzan narod on nije nista kriv vec klinton bus i obama ta djubrad

Nina

pre 7 godina

Kad god vidim slike jakog nevremena I razaranja u US uvek se setim coveka kome su bombardovali kucu u Srbiji I koji je onako bespomocno gledao I govorio da se nada da ce ih stici bozija pravda pa makar samo oni vetrovi. Ali eto stize samo jadni narod a one ubice I dalje vode iste politike I kao da im ne moze niko nista. Ali nije tako, svi smo videli Klintonovu kako se prevrce po ulici, tj. da je nisu uhvatili I strpali u kola prostrla bi se na sred puta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija