• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2017

11:54

RUSI stopirali uvoz alkoholnih pića "13.jul Plantaže" iz Crne Gore!

Vesti

RUSI stopirali uvoz alkoholnih pića "13.jul Plantaže" iz Crne Gore!

Podeli vest

Ruska federalna služba za nadzor i zaštitu prava potrošača "Rospotrebnadzor" sprovela je analizu tokom koje je utvrđeno da 24 uzorka alkoholnih pića proizvođača "13. Jul Plantaže" iz Crne Gore ne ispunjavaju standarde kvaliteta i bezbednosti koje propisuje zakon o zaštiti potrošača i sanitarne i epidemiološke zaštite stanovništva. "Rospotrebnadzor" je zbog toga naložio suspenziju uvoza ovog proizvođača iz Crne Gore

Inspekcijskom analizom koju je sprovela ova ruska federalna služba utvrđeno je prisustvo pesticida i plastike u kontrolisanim proizvodima crnogorskog proizvođača.

Uzorci alkoholnih pića koja ne ispunjavaju zakonom regulisane standarde povučeni su iz prodaje, a materijal je dostavljen sudu, navode u "Rospotrebnadzor".

Uprkos upozorenjima, tvrde u "Rospotrebnadzoru", proizvođač "13. jul Plantaže" još nije dostavio tražene informacije o kršenju uslova u oblasti zaštite potrošača.

U skladu s tim, "Rospotrebnadzor" je 26. aprila suspendovao uvoz alkoholnih pića navedenog crnogorskog proizvođača u Rusku Federaciju.

Informacije o ovoj odluci prosleđene su Saveznoj upravi carina Rusije i drugim ovlašćenim službama, kao i zemljama članicama Evroazijske ekonomske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bgd

pre 6 godina

Nisu pojasnili da li je u pitanju berba pre ulaska u NATO ili posle...

Mirko

pre 6 godina

BRAVO i mi u Srbiji tako bi trebali da stopiramo, ne treba nam proizvode iz Nato drzave CG. Milogorci tako vam i treba izvozite vasha pica u prijateljskim nato drzavama najbolje bi vam bilo u susednoj Albaniji.

VANČO

pre 6 godina

Ha ..Ha ! Kakva smijurija u alkohholnom piću sada traže izgovor za ulazak CRNE GORE u NATO ha...ha..

rolex

pre 6 godina

pa ne znam da je njima bas tako smesno kao tebi.ti si ocigledno jedan od onih dukljana koji su simpatizeri zapadnih suseda.tako to krene,alkoholna pica,pa turizam,pa na noge kmececi kod Putina u Moskvu.Isto kao sultan,kad je skontao da milijarde polako cure.

Crna Gora

pre 6 godina

Vidiš kako ti znaš kako treba. Nijeste vi bez veze cijelu svoju istoriju bili nečiji podanici, vidi se taj podanički mentalitet u tvojoj priči. Samo ste sad našli novog gospodara Putina i fascinirani ste s njim. Tuge tužne.

SERGIJE

pre 6 godina

Haraso haraso imaju. braca Rusi iz prijateljske Hercegovine bolja vina na raspolaganju Haraso druzja

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija