• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2017

20:46

I MAĐARI ŽELE TURSKI TOK:  Budimpešta i Gasprom potpisali sporazum, gasovod dolazi preko Bugarske i Srbije!

Vesti

I MAĐARI ŽELE TURSKI TOK: Budimpešta i Gasprom potpisali sporazum, gasovod dolazi preko Bugarske i Srbije!

Podeli vest

Budimpešta i "Gasprom" potpisali su Sporazum o produžetku gasovoda "Turski tok" preko teritorije Bugarske i Srbije do Mađarske

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Petera Sijarta rekao je da je odobrena trasa je realnije rešenje od trase koja je trebalo da ide preko Rumunije i Hrvatske, prenosi Sputnjik.

U ovom trenutku planira se da se Mađarska prikljuci cevovodu do kraja 2019. godine.

"Očekuje se da će novi gasovod za transport prirodnog gasa do Mađarske biti završen do kraja 2019", naveo je Sijarto, dodavši da su Bugarska i Srbija već potpisale sporazume potrebne za otpočinjanje planova za gasovod.

Taj gasovod, prema njegovim rečima, moći će da transportuje do osam milijardi kubnih metara gasa do Mađarske preko tih zemalja krajem 2019. godine, prenosi MTI.

Sijarto je, u telefonskoj izjavi mađarskoj agenciji MTI iz Moskve, nakon što je potpisao sporazum s direktorom "Gasproma" Aleksejem Milerom o pripremnim radovima na izgradnji mađarskog dela gasovoda, rekao da je najrealističnija šansa Mađarske da se priključi južnom gasovodu - da sarađuje s ruskom državnom gasnom kompanijom.

- Taj sporazum je veliki korak napred na polju nacionalne i energetske bezbednosti, kao i ekonomskog razvoja- istakao je Sijarto.

Sijarto je naveo da je "Gasprom" već počeo da gradi "Turski tok" napoinjući da Rumunija nije učinila ništa kako bi gasni interkonektori postali dvosmerni, niti je Hrvatska izgradila terminal za tečni prirodni gas.

- Bez obzira na zapadnu hipokriziju, u EU raste tražnja za ruskim gasom - dodao je mađarski ministar.

Sijaro je istakao da je "Gasporom" je ove zime prodao rekordnu količinu gasa Evropi.

OD BUGARA ZAVISI HOĆE LI SRBIJA DOBITI RUSKI GAS: I Nemci pritišću Sofiju da KAŽE NE AMERIMA!

AMERIMA U INAT! KRENUO TURSKI TOK KROZ CRNO MORE: Putin obavestio Erdogana da su radovi na gasovodu počeli!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...naši političari moraju da se mnogo, mnogo više aktiviraju ako misle da gasovod prolazi kroz srbiju jer se može vrlo lako desiti da gasovod prolazi kroz rumuniju i zaobiđe srbiju...čime bi bili srećni i oduševljeni svi iz propale jugoslavije...zato napustite stolice i fotelje.... i pravac budimpešta i sofia

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija