• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

14.07.2017

18:36

POSLEDNJI DANI VATIKANA - NEKO JE ZAPOSEO PAPU UMESTO BOGA: Ruska istoričarka upozorava na tektonske promene kad je reč o Svetoj stolici!

Vesti

POSLEDNJI DANI VATIKANA - NEKO JE ZAPOSEO PAPU UMESTO BOGA: Ruska istoričarka upozorava na tektonske promene kad je reč o Svetoj stolici!

Podeli vest

Globalizam je zahvatio i jednu od najvećih duhovnih institucija na svetu - Vatikan. Vekovna želja Svete stolice da samostalno upravlja svetom je doživela krah. Slomile su je transnacionalne korporacije. U ovom trenutku na čelu Rimske kurije sedi njihov zastupnik

Ruska istoričarka Olga Četverikova, stručnjak za Vatikan sa prestižnog Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO) ističe za Sputnjik da je u Vatikanu u toku čistka "stare garde" i da aktuelni papa ostavlja samo omotač starog duhovnog centra.

Nevidljiva ruka

Papa Rimski je tehnička figura. Menadžer. Iza njega stoje moćne sile. To su velike finansijske strukture, moćni redovi, okultne strukture, strukture iz senke. Dobro znamo da novi svetski poredak stvaraju nevidljive figure, ne Rotšildi ni Rokfeleri, jer su oni takođe vidljivi deo, dok oni koji realno upravljaju nikad neće izaći iz senke. Franju su doveli na vlast kardinali koji su povezani sa tim strukturama

Papa postaje menadžer

U novom svetskom poretku, navodi ona, koji se trenutno stvara figura rimskog pape je prilično svetovna, u njoj ima vrlo malo duhovnosti i bliskosti sa Gospodom.

PAPA FRANJA UDARIO NA CRKVU U HRVATA! Vatikan istražuje gde su nestali milioni evra iz Kaptola!

- Papa Rimski je tehnička figura. Menadžer. Iza njega stoje moćne sile. To su velike finansijske strukture, moćni redovi, okultne strukture, strukture iz senke. Dobro znamo da novi svetski poredak stvaraju nevidljive figure, ne Rotšildi ni Rokfeleri, jer su oni takođe vidljivi deo, dok oni koji realno upravljaju nikad neće izaći iz senke. Franju su doveli na vlast kardinali koji su povezani sa tim strukturama - navodi Četverikova.

Ona objašnjava da globalizam zahteva i svoju religiju i da je još Šimon Peres predlagao da se stvori organizacija ujedinjenih religija, na čijem čelu bi se našao papa.

NOVI SKANDAL TRESE VATIKAN: Bliski papin saradnik se PREDOZIRAO NA GEJ ORGIJAMA - sad se duhovno oporavlja!

- Papa se sprema za ulogu realnog ideološkog lidera. Glavne parole pod kojima on dejstvuje su mir, borba protiv siromaštva, zaštita prava migranata itd. On sada na sebe preuzima stvaranje pravednijeg novog svetskog poretka, zahvaljujući kojem bi sve negativne posledice globalizacije bile prevaziđene - kaže ruska istoričarka.

BriYYZ/Flickr.com

Dokument iz 2001. godine o globalnom upravljanju koji su pripremili episkopi govori da Crkva, upozorava Četverikova, treba da aktivno učestvuje u stvaranju grupe svetske vlade: potrebno je čitavom sistemu obrazovanja dati globalnu dimenziju itd. Papa rimski danas je idejni vođa tog novog svetskog poretka koji dolazi da smeni stari, neoliberalni. Papa ima zadatak da novi poredak predstavi prihvatljivijim, pravednijim u odnosu na stari, naglašava ona.

Tamne strane Vatikanske banke

Decenijama je Vatikanska banka, najzatvorenija finansijska struktura na svetu, bila lična banka rimskog pape. Ono što se malo zna je i da je ona jedna od najvećih of-šor zona. Pošto nije bilo ni pod čijim nadzorom, njene usluge je vrlo aktivno koristila mafija.

Cilj je svetska vlada

Dokument iz 2001. godine o globalnom upravljanju koji su pripremili episkopi govori da Crkva, upozorava Četverikova, treba da aktivno učestvuje u stvaranju svetske vlade: potrebno je čitavom sistemu obrazovanja dati globalnu dimenziju itd. Papa rimski danas je idejni vođa tog novog svetskog poretka koji dolazi da smeni stari, neoliberalni. Papa ima zadatak da novi poredak predstavi prihvatljivijim, pravednijim u odnosu na stari".

- Princip je sledeći: katoličke organizacije otvaraju svoje račune u Vatikanskoj banci, nakon čega svi dobrotvori uplaćuju novac koji se prenosi na druge organizacije kojima je, navodno, potreban novac. Zapravo, bilo je nemoguće proveriti tokove novca, jer je Vatikanska banka bila van svih kontrola, zbog čega su različite grupe vršile transakcije prljavog novca. Zato se Vatikanska banka smatrala najefikasnijom of-šor zonom -  smatra istoričarka.

ZAGREB SLUŠA NAREDBE RIMOKATOLIČKE CRKVE, SRBIJA SPC DRŽI PO STRANI: Uloga crkve u dve države drastično se razlikuje!

- Kada je počela finansijska kriza 2008-2009. godine i nadnacionalne banke uspostavile čvrstu kontrolu nad čitavim finansijskim sistemom u svetu, papa Benedikt XVI je bio primoran da se priključi globalizmu: morao je da potpiše zakon o pranju novca i osnivanju organa za upravljanje informacijama, koji se bavio nadziranjem monetarno-kreditne delatnosti banke. Za njegovo vreme Vatikan je u značajnoj meri izgubi finansijski suverenitet i kontrolu nad državnim finansijama prepustio nadnacionalnim strukturama. Međutim, on nije uspeo da slomi i staru gardu kardinala koja se suprotstavljala promenama - pojašnjava ona.

(VIDEO )VATIKAN VEKOVIMA ZATAŠKAVA ISTINU! Oni TAČNO ZNAJU šta se dogodilo PRE VELIKOG POTOPA!

- Tamo je bila čitava grupa kardinala koji su povezani sa starim finansijskim krugovima i koji su želeli da sačuvaju svoju nezavisnost, dok je druga, pod plaštom transparentnosti, počela da sarađuje sa međunarodnim i američkim bankama i strukturama kako bi banku priključila ovom jedinstvenom finansijskom sistemu - nastavlja Četverikova.

Shuterstock

Dolaskom pape Franje na presto Svetog Petra počinje odlučujući obračun sa neposlušnim kardinalima.

- Franja nije bio Italijan i imao je zadatak da smeni staru italijansku partiju iz Rimske kurije. Za nju ga ništa nije vezivalo, za razliku od Benedikta, jer je nemačko-italijanska partija bila jedinstvena i on se oslanjao na nju. Kada je Franja došao sve se promenilo. On je bio revolucionar koji čisti sve pred sobom - smatra ruska istoričarka.

Skandali pune novine

Po prvi put se stvara sekretarijat za ekonomiju - druga struktura po važnosti nakon državnog sekretarijata - sa kontroverznim kardinalom iz Australije Džordžom Pelom na čelu, koji poslednjih dana puni novinarske stupce skandalom sa pedofilijom.

PAPA DA SE IZVINI ZA ZLOSTAVLJANJE DECE U RIMOKATOLIČKIM ŠKOLAMA: Kanadski premijer šokirao Vatikan!

- On je bio jedan od kardinala u Savetu devet kardinala, koji je formirao papa Franja radi reforme čitave Kurije. To je zaista velika revolucija jer je papa postavio sebi zadatak da promeni čitav sistem. Savet 'devetorice' danas je praktično ključni organ upravljanja. I svi ovi kardinala su nekako umešani u te (seksualne) skandale - napominje ona.

Najveća of-šor zona

Decenijama je Vatikanska banka, najzatvorenija finansijska struktura na svetu, bila lična banka rimskog pape. Ono što se malo zna je i da je ona jedna od najvećih ofšor zona. Pošto nije bilo ni pod čijim nadzorom, njene usluge je vrlo aktivno koristila mafija.
Zapravo, bilo je nemoguće proveriti tokove novca, jer je Vatikanska banka bila van svih kontrola, zbog čega su različite grupe vršile transakcije prljavog novca. Zato se Vatikanska banka smatrala najefikasnijom ofšor zonom.

Reforma Vatikanske banke je predviđala prestanak investicija, već samo naplaćivanje finansijskih konsultacija. Rad Vatikanske banke proveravaju različite finansijske organizacije u kojima su se našli i kadrovi međunarodnih banaka kao što su "Goldman Saks".

VIKILIKS! PAPA KRIJE ISTINU O VANZEMALCIMA: Bivši astronaut NASA i savetnik Baraka Obame šokirao svet!

- Međutim, ne treba gajiti iluzije, nema prelaska na neke demokratske, narodne metode vođenja finansija. Ne. U toku je predaja ovog aparata transnacionalnim korporacijama, dok su spekulativni metodi postali perfidniji. Cela ta transparentnost Vatikanske banke je samo prividna. U stvarnosti, sve te sheme i dalje postoje i realne prihode nikad nećemo saznati - uverena je ruska istoričarka.

Vatikan sve više gubi starohrišćanske ideale, i utapa se u novi svetski poredak, u kojem novac predstavlja najveću želju. U pokušaju da se prilagodi novim svetskim tokovima, on gubi sebe, što kod vernika izaziva strah da bi sve to moglo da ima tragičan kraj.

Reuters

PAPA FRANJA POMINJAO RUSE, NA MESTU FATIMSKOG ČUDA: Evo šta u katoličkom proročanstvu PIŠE O RUSIJI!

Olga Četverikova je docent na Katedri za istoriju i politiku Evrope i Amerike. Ona je autor mnogobrojnih naučnih radova iz oblasti religije. Poznate su njene knjige: "Religija i politika u savremenoj Evropi" i "Promene u Vatikanu".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 6 godina

VATIKAN NIKAD NIJE BIO VERSKA INSTITUCIJA I NIKAD NIJE HRISCANSKI GLEDAO NA LJUDE.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija