• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Timein.net

16.08.2017

16:00

AMERIČKI SAVEZNICI VIŠE VERUJU PUTINU NEGO TRAMPU: Istraživanje Pev Research Centra šokiralo Vašington!

Vesti

AMERIČKI SAVEZNICI VIŠE VERUJU PUTINU NEGO TRAMPU: Istraživanje Pev Research Centra šokiralo Vašington!

Podeli vest

Američki saveznici, uključujući i Japan Južnu Koreju i sedam evropskih članica NATO, više veruju Vladimiru Putinu nego Donaldu Trumpu, pokazuje istraživanje uglednog Pev Research Centra. Putinu više veruju u Grčkoj, Nemačkoj, Turskoj, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji i Španiji

Istina, oba lidera nemaju ogromnu podršku među anketiranim, ali rezultati pokazuju da postoji naročito visok nivo međunarodnog javnog nepoverenja prema američkom predsedniku Trampu, iako je njegova pozicija kolokvijalno opisana kao "lider slobodnog sveta".

Za Vašington je posebno iritirajuće to što građani brojnih manjih zemlja koje se oslanjaju na SAD kad je u pitanju odbrana zemlje, više veruju Putinu nego Trampu i SAD koji imaju obavezu da iz zaštite u slučaju napada. 

RUSI PODIGLI LOVCE, ČETIRI PUTA PRESRETALI STRANE AVIONE: Uhvatili 12 letelica u špijunaži duž ruskih granica!

Reč je o pre svega Japanu i Južnoj Koreji, koje strepe od nuklearnog programa Severne Koreje. 

Interesantno je, međutim, da u brojnim evropskim zemljama koje su članice NATO -  Grčkoj, Nemačkoj, Turskoj, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji i Španiji, znatno više ljudi veruje ruskom predsedniku nego u njegovom američkom kolegi.

Analitičari objašnjavaju da je nepoverenje prema Trampu u zemljama koje se istorijski oslanjaju na SAD poraslo zbog često nepriličnih i nepromišljenih izjava i nastupa lidera SAD.

RUSKI MINISTAR ODBRANE ŠOJGU OTVORENO PORUČIO BEOGRADU: Rusija hoće vojni savez sa Srbijom!

Predsednik Tramp je, navode oni, na udar medija i stručne javnosti dospeo posebno posle pretnji Severnoj Koreji.

Disparitet u korist Putina je najdrastičniji u Grčkoj i Nemačkoj, gde je podrška Putinu 31 poen u odnosu na 14 poena za Trampa. 

RUSI UHVATILI UKRAJINSKOG AGENTA! HTEO DA MINIRA SISTEM ZA SNABDEVANJE STRUJOM KRIMU: Kijev tvrdi da je to provokacija Moskve!

Tako je polovina anketiranih Grka izjavila je da ima poverenje u Putina, dok je samo 19 odsto izjavilo da veruje Trampu. 

Tanjug

Putinu veruje i četvrtina ispitanika u Nemačkoj, dok je podrška Trampu pala na svega 11 odsto.

Čak je i u Južnoj Koreji Putin ispred Trampa. Ruskom predsedniku veruje 27 odsto anketiranih, dok je za Trumpa 17 odsto.

RAT TRAMPU ČUVA FOTELJU?! Može li predsednik SAD sukobom sa Severnom Korejom da izbegne smenu?

U Libanu, Vijetnamu i Meksiku razlika u korist Putina je još drastičnija.

S druge strane, Trampu više veruju građani u Britaniji, Kanadi, Holandiji i Poljskoj. Podržavaju ga i saveznici SAD na Filipinima, kao i u Izraelu, gde mu mnogo više veruju nego Putinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 6 godina

Poljaci... čudna sorta. Kad ih Amerikanci prodaju Nemcima pa Rusi udare na Poljsku jer Nemci pocnu da se šire prema Rusiji...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija