• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

27.08.2017

14:24

KUBANCI SONIČNIM ORUŽJEM NAPALI AMERE: Vašington veruje da iza svega stoji Putin, povređeno 16 diplomata SAD!

Vesti

KUBANCI SONIČNIM ORUŽJEM NAPALI AMERE: Vašington veruje da iza svega stoji Putin, povređeno 16 diplomata SAD!

Podeli vest

U američkom Stejt departmentu veruju da je sofisticirano "sonično oružje", koje na napadnutog deluje zvukom koji je izvan zvučnog opsega čovečijeg uha, povredilo u Kubi najmanje 16 američkih diplomata i tri iz Kanade

Napadi su, kako navode američki mediji i zvaničnici, počeli prošlog novembra i okončali su se ovog proleća. Nekima od diplomata, navode američki mediji, napadnut je centralni nervni sistem, drugi se žale na vrtoglavice, gubitak sluha i jake glavobolje.

SAD ga koristile protiv Srba 

Amerikanci su radili sa niskofrekventnim oružjem. Eksperimentisali su u Iraku, eksperimentisali su sa elektromagnetnim oružjem. Eksperimentisano je sa primenom niskotalasnih frekvencija. 
To bi spadalo u domen psihotronskog oružja, za koje je bilo kalkulacija da je korišćeno i na Balkanu u ratu protiv Srba u BiH i na Kosovu. 

Vašington podmeće

Cela priča o napadu "soničnim oružjem" na američke diplomate je medijsko preterivanje, još jedna medijska podmetačina da bi se satanizovala Rusija, kaže vojni analitičar Andrej Mlakar.

KINEZI PRAVE FILM O BOMBARDOVANJU SRBIJE! NATO zločinci, objasnite sad njima šta je Milosrdni anđeo!

Sonično oružje spada u domen neubojitih oružja, koja mogu da nanesu štetu, ali bez smrtnog ishoda za napadnutog, objašnjava on. Prema saopštenju američkih zvaničnika, diplomate su u objektima u kojima su radili i živeli napadnute nepoznatim niskofrekventnim oružjem, za koje još uvek nije utvrđeno kako je na njih delovalo. 

Mlakar napominje da je bilo eksperimenata za upotrebu takvog oružja, ali da su najveći broj eksperimenata vršile SAD.

(VIDEO) EVO KAKO SAD PLANIRA DA FINANSIRA RATOVE! Trampova "zlatna koka" vredna 1.000 milijardi, PITANJE JE DA LI ĆE PUTIN SEDETI SKRŠTENIH RUKU!

- Amerikanci su radili sa niskofrekventnim oružjem. Eksperimentisali su u Iraku, eksperimentisali su sa elektromagnetnim oružjem. Eksperimentisano je sa primenom niskotalasnih frekvencija. To bi spadalo u domen psihotronskog oružja, za koje je bilo kalkulacija da je korišćeno i na Balkanu - kaže Mlakar.

Priča o Rusiji kao vinovniku napada na američke diplomate idealno se uklapa u narativ američkih medija, koji postavljaju pitanje kome bi ovakvi napadi bili potrebni u trenutku kada odnosi između Kube i Amerike otopljavaju.

pixabay.com

Prvi odgovor na ovo pitanje jeste kubanskim konzervativcima u vlasti, koji ne žele dobre odnose sa Amerikom. Drugi odgovor je Rusiji, a treći Donaldu Trampu, koji se u kampanji nije slagao sa politikom otopljavanja prema Kubi, koju je vodio njegov prethodnik u Beloj kući Barak Obama.

PUTIN POBEDIO U TREĆEM SVETSKOM RATU BEZ IJEDNOG METKA: Vašington nokautiran, niko u SAD nije očekivao da to Moskva može da uradi!

- Ono što je simptomatično u celoj priči jeste da su Sjedinjene Države automatski optužile Rusiju da stoji iza toga i da Rusi imaju neku tajnu bazu na Kubi, odakle vrše eksperimente, što je apsurd. Ruska baza Lurd na Kubi, koju Rusija planira da ponovo osposobi, služila je za prisluškivanje komunikacije i radarske osmatračke sisteme - objašnjava Mlakar.

Zamazivanje očiju

pak, dok zvanična istraga traje, u javnosti ima veoma malo informacija na osnovu kojih bi mogli da se donesu valjani zaključci. To priznaju i američki nezavisni eksperti, koji priznaju da ne mora da se radi ni o kakvom oružju. 

Tajna ruska baza na Kubi

Ono što je simptomatično u celoj priči jeste da su Sjedinjene Države automatski optužile Rusiju da stoji iza toga i da Rusi imaju neku tajnu bazu na Kubi, odakle vrše eksperimente, što je apsurd. 
Ruska baza Lurd na Kubi, koju Rusija planira da ponovo osposobi, služila je za prisluškivanje komunikacije i radarske osmatračke sisteme 

Tako Šeron Vajnberger, novinarka koja godinama prati razvoj naprednog oružja, a koja za sonično oružje kaže da je u upotrebi od biblijskih vremena (setimo se jerihonskih truba), smatra da bi u obzir trebalo uzeti i druge faktore koji su mogli da izazovu boljke diplomata, kao što su, na primer, prirodne okolnosti.

PENTAGON UŽASNUT, TAJNO RUSKO ORUŽJE ODVELO BRODOVE SAD NA KOPNO: Otkazali im svi navigacioni sistemi u Crnom Moru!

Džejms Luis, potpredsednik Centra za strateške i međunarodne studije, američki diplomatski i obaveštajni veteran, kaže da je moglo doći do ljudske greške prilikom nadzora američkih diplomata.

Diplomate su sasvim sigurno bile pod nadzorom kubanskih obaveštajaca, kaže on, a svaka obaveštajna služba koristi opremu koja može da identifikuje zvučne signale, ne samo glas već i tipkanje po tastaturi kompjutera. Kada se takav signal identifikuje, može se reći koje je slovo osoba pritisnula.

pixabay.com

Međutim, niko od analitičara još ne može sa sigurnošću da tvrdi o čemu se zapravo radi. Moguće je, kaže neimenovani izvor iz srpske obaveštajne zajednice, da se radi o zamazivanju očiju zbog nečega što će tek uslediti u budućnosti, kada će se američki zvaničnici pozvati na ovaj događaj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 6 godina

Cudi me da se nisu pozabavili cinjenicom da je 7 ruskih diplomata umrlo za samo godinu dana...

8

pre 5 godina

Ja koliko znam svi su se bavili ,pa okud ti da nisu i americki strucnjaci.Samo nisi procitao ,stto ne znaci da nema vesti Izguglaj malo.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija