• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.09.2017

08:46

ZBOG NAJNOVIJE RAKETNE PROBE SEVERNE KOREJE,  Savet bezbednosti UN zakazao vanrednu sednicu

Vesti

ZBOG NAJNOVIJE RAKETNE PROBE SEVERNE KOREJE, Savet bezbednosti UN zakazao vanrednu sednicu

Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zakazao je za danas vanrednu sednicu posle najnovije raketne probe Severne Koreje

Misija Etiopije, koja predsedava Savetu ovog meseca, saopštila je da će konsultacije iza zatvorenih vrata biti održane u petak popodne na zahtev SAD i Japana.

Premijer Japana Šinzo Abe osudio je lansiranje rakete kao nepromišljen čin koji "gazi po želji medjunarodne zajednice da se postigne mirno rešenje".

- Nepromišljen čin Severne Koreje apsolutno je neprihvatljiv - rekao je Abe.

Japanski premijer je rekao da nova raketna proba naglašava potrebu da se u potpunosti ispuni svrha sankcija UN i da je međunarodnoj zajednici više nego ikada potrebna solidarnost.

KIMOVE IGRE BEZ GRANICA: Severna Koreja lansirala neidentifikovanu raketu!

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je sve zemlje da preduzmu nove mere protiv režima Kim Džong Una.

Tilerson je rekao da rezolucije usvojene u Savetu bezbednosti UN ranije ove sedmice "predstavljaju pod, a ne plafon akcija koje treba da se preduzmu".

Kina i Rusija, istakao je Tilerson, "moraju da pokažu netoleranciju na ova nepromišljena lansiranja raketa preduzimanjem sopstvenih direktnih akcija".

Raketa koju je ispalila Severna Koreja preletela je preko severnog Japana, a prema izveštajima japanskog sistema za uzbunjivanje pala je oko 2.000 kilometara istočno od Hokaida, prenosi AFP.

Japanska vlada je najoštrije protestovala zbog najnovije provokacije Severne Koreje.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mraovic

pre 6 godina

Neko voli fudbal , neko voli kolace..neko voli trcanje...Kim voli da lansira.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija