• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2018

12:17

(FOTO) PARIZ POD VODOM! Zbog poplava u Francuskoj zatvoreni parkovi, tuneli, deo Luvra

Vesti

(FOTO) PARIZ POD VODOM! Zbog poplava u Francuskoj zatvoreni parkovi, tuneli, deo Luvra

Podeli vest

U Parizu je danas, po nalogu gradskih vlasti, zatvoreno nekoliko tunela, parkova i donji nivo muzeja Luvr jer vodostaj reke Sene i dalje raste

Posle obilnih padavina, Sena se izlila na nekoliko mesta zbog čega su evakuisani stanari iz više kuća.

U istočnom delu Pariza, Sena je sinoć dostigla visinu od 5,53 metra. Očekuje se da će tokom vikenda biti i iznad šest metara.

Tanjug/AP

Za javnost je do nedelje zatvoren donji nivo Luvra. Ipak, muzej ne planira da izmesti eksponate, kao što je to bio slučaj 2016. godine kada su grad pogodile velike poplave, preneo je AP.

Francuska meteorološka služba saopštila je juče da 15 departmana ostaje pod narandžastim meteoalarmom zbog izlivanja reka iz svojih korita širom zemlje.

Tanjug/AP

Pored Pariza, ostali ugroženi regioni se nalaze na severu i istoku zemlje, a četiri departmana u centralnoj francuskoj su pod oprezom zbog snega i leda.

Meteorološka služba je saopštila da su za poplave krive dugotrajne kiše, navodeći da je količina padavina u Parizu bila dva puta veća nego uobičajeno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija