• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

17.03.2018

09:50

PUTIN UZVRAĆA UDARAC!  Rusi proteruju 23 britanskih diplomata, IMAJU 7 DANA DA NAPUSTE RUSIJU

Vesti

PUTIN UZVRAĆA UDARAC! Rusi proteruju 23 britanskih diplomata, IMAJU 7 DANA DA NAPUSTE RUSIJU

Podeli vest

Rusko ministarstvo inostranih poslova je odlučilo da protera 23 britanskih diplomata iz zemlje, proglašavajući ih kao persone non grata (nepoželjne ličnosti). Oni imaju sedam dana napuste Rusiju

Ni Rusija neće sedeti skrštenih ruku: Zaharova najavila odgovor na britanske mere

Ovo ministarstvo je pozvalo ambasadorsku Velike Britanije u Moskvi Lori Bristou da danas dođe na razgovor. Ambasadorka je pozvana na razgovor zbog tenzija između Rusije i Britanije, nastalih posle trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije u Engleskoj pre dve nedelje, prenela je agencija AP.

Očekuje se da Rusija saopšti imena nekih britanskih diplomata koji će biti proterani, kao kontramera posle odluke britanske premijerke Tereze Mej da protera 23 ruskih diplomata iz Britanije.

RAT ZBOG TROVANJA RUSKOG ŠPIJUNA! Rusija upozorila: Britanija ne bi smela da nam preti, IMAMO NUKLEARNU BOMBU!

Britansko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je ruskog predsednika Vladimira Putina da je lično naredio trovanje Skripala i njegove ćerke, što je Putinov portparol energično negirao.

Britanski ambasador u Rusiji Lori Bristov, pozvan je u rusko ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi, a prema rečima svedoka on je već stigao u ministarstvo.

Sastanak će gotovo sigurno biti fokusiran na odgovor Moskve na tvrdnje Londona da Rusija stoji iza navodnog trovanja Sergeja Skripala i njegove ćerke.

Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson u petak je istakao da je Putin lično naredio napad na agente.

MARIJA ZAHAROVA: Moskva će odgovoriti na britanske mere APSOLUTNO PROPORCIONALNO!

Moskva je više puta ponudio svoju punu saradnju u istraživanju incidenta, za koji tvrdi London, uključio je nervnog agenta iz sovjetske ere Novichok. Obe zemlje su članice Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV), što znači da je London dužan da uključi Moskvu u istragu.

Britanska premijerka Tereza Mej je ranije saopštila da će iz Britanije biti proterana 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju, preneo je AP, navodeći da je najveće proterivanje diplomata od perioda Hladnog rata.

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA LONDONU: Mislite da svet vaše sumnje mora da prihvati kao dokaz, TAKO STVARI NEĆE IĆI!

Britanska premijerka smatra da je Rusija pokazala prezir prema britanskoj želji da objasni pokušaj ubistva bvšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Odmah je reagovala portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je istakla da će Moskva adekvatno odgovoriti na mere koje je Britanija preduzela protiv Rusije i ruskih zvaničnika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
itizajlekler

pre 6 godina

Ma jok...ajde da volimo amere i engleze koji nas sistematski uništavaju decenijama unazad...a englezi nam rade o glavi već unazad dva veka....najpokvarenija nacija, pola sveta su porobili i još uvek izrabljuju, mešetare gde god se pojave i to sve u rukavicama i koriste amere kao sirovu silu....i zar takve treba da volimo....rusi ako kroz istoriju nisu mogli pomoći bar nas nisu bombardovali, trovali uranijumom.....ali dok god pokvareni englezi imaju prodane duše u srpskom narodu tako će nam biti a prodanih srba je uvek bilo, ima ih a izgleda će ih uvek i biti,na našu veliku žalost.I ja bih da živim bolje i da moje troje dece žive bolje ali ne po svaku cenu, ne prodajem veru za večeru....

Dingo

pre 6 godina

Koje si ti ljudsko dno , osoba bez morala i karaktera.

duka

pre 6 godina

A ti si za one koji su otvoreno protiv tvoje drzave i tvog naroda jel! Ja neznam sta takvi kao ti imaju u svojoj glavi, niti volite svoju zemlju niti njene prijatelje pa se pitam sta ste jer Srbi niste.

Hirurg

pre 6 godina

Pa ovaj "kinez" u glavi ima samo jednu zicu. Drzi mu usi da ne spadnu sa glupe glave.

srna

pre 6 godina

Kinez zašto si jutropad, a dali je teško biti čovek..

djoka

pre 6 godina

Хоће ли за сваки пролив на планети да буде одговорна Русија?

profesor

pre 6 godina

Mada se Rusi trude čisto sumnjam da će ove britanske protuve nešto da nauče o moralu, miru i politici. Izgleda da prizivaju probe ruskog oružja. Ako hoće tako neka im bude. Druge nema. Čačkali ste mečku.

Goran

pre 6 godina

Tako se to radi. Mada je trebao vise njih da istera. Sta ce ti ta gamad u drzavi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija