• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2018

22:38

RUSKI AMBASADOR PRI UN: Pukovnik Skripal nije predstavljao nikakvu pretnju po Rusiju!

Vesti

RUSKI AMBASADOR PRI UN: Pukovnik Skripal nije predstavljao nikakvu pretnju po Rusiju!

Podeli vest

Bivši pukovnik ruske vojnoobaveštajne agencije Sergej Skripalj nije predstavljao pretnju po Rusiju, rekao je ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na večerašnjoj otvorenoj sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raznmatra slučaj trovanja Skripalja i njegove ćerke Julije

- Verzija incidenta koju širi Britanija navodi da mu Rusija nikada nije oprostila za izdaju i odlučila da ga eliminiše. U međuvremenu, savršeno je jasno da čovek nije mogao da predstavlja pretnju po Rusiju - rekao je Nebenzja, prenosi TAS S.

On je takođe naglasio da London vodi protiv Moskve propagandni rat bez ikakvih pravila.

Nebenzja je dodao da Skripalj živi od 2008. u Britaniji i upitao zašto bi Rusija toliko čekala da izvede napad na njega do pred same izbore u Rusiji i održavanje Svetskog fudbalskog prvenstva.

Nebenzja je prokomentarisao da su potpuno nemoralna sva poređenja fudbalskog prvensta u Rusiji sa Olimpijadom u Berlinu 1936. na kojoj su kako kaže, za razliku od ŠSR učestvovali sportisti Velike Britanije.

Glavni argument britanske strane - rusko poreklo nervnog agensa raspalo se nu paramparčad zahvaljujući izjavi predstavnika britanskog vojnog istraživačkog centra, podsetio je Nebenzja.

On je dodao da ima čitav niz nerazjašnjenih pitanja, između ostalog i to kako je moguće da su, ako je korišćen tako jak nervni agens, Skripalj i njegova kćerka ostali u normalnom stanju još nekoliko sati dok je policajac koji im je pomogao odmah izgubio svest. 

Jedino objašnjenje je, dodaje, da im je odmah dat protivotrov.On je podsetio i da je mesto napada bilo nekoliko kilometara od centra Porton Daun gde se vrše istraživanja hemijskog oružja.

Nebenzja je takođe odbacio tvrdnje britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da postoji spisak pitanja koje je Britanija dostavila Rusiji, dodajući da je situacija potpuno obrnuta.

- Nema nikakvog spiska,niti ga je bilo. Obraćam se britanskoj strani, ako žele neka postave ta pitanja, samo nemojte da kao pitanja navodite optužbe i zahteve da priznamo krivicu a koje su izrečene u duhu ultimatuma- rekao je Nebenzja.

BRITANIJA JE MAFIJAŠKA DRŽAVA, BRUTALNA PORUKA IZ NEMAČKE: Setimo se Blera, LONDON LAŽE OD RATA DO RATA!

BRITANSKI KUKAVIČLUK I LAŽI NEMAJU KRAJA! Čepurin: Džonson požurio da izbriše poruku u kojoj optužuje Rusiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goca

pre 5 godina

Nema ovo veze sa Rusijom, vec izvode predigru za napad na ruse, ovo je pocetak kraja ratnih igara prokletog zapada. A kraj i ovog sveta a mozda i ljudske civilizacije kakvu je poznajemo! Neka nam Bog pomogne!

bubasvaba

pre 5 godina

Fasisti vise su naneli stete srbiji u drugom svetskom ratu od samih okuparora .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija