• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

12.04.2018

13:30

OGLASIO SE ASAD I PORUČIO TRAMPU: Ne možete da promenite tok događaja, SAMO ĆETE DA UGROZITE MIR!

Vesti

OGLASIO SE ASAD I PORUČIO TRAMPU: Ne možete da promenite tok događaja, SAMO ĆETE DA UGROZITE MIR!

Podeli vest

Predsednik Sirije Bašar el Asad oglasio se prvi put od kada je američki predsednik Donald Tramp zapretio da će udariti na Siriju zbog navodnog hemijskog napada

Asad je rekao državnoj agenciji SANA da bi bilo kakav napad na Siriju samo doneo još veću nestabilnost u region.

- Sa svakom pobedom na terenu, glas zapadnih zemalja je glasniji i akcije su intenzivirane kako u pokušaju da promene tok događaja - rekao je Asad. 

Kako kaže, ti glasovi ne samo da neće doneti ništa, već će pojačati nestabilnost u regionu, preteći međunarodnom miru i bezbednosti. 

Inače, predsednik SAD Donald Tramp nastavio je sa "igranjem rata" preko Tvitera, a ovog puta je poručio da "nikada nije rekao kada će izvesti napad na Siriju". 

ZAPADNI MEDIJI SE US*ALI OD STRAHA! Preterali smo, NEĆEMO RAT S RUSIJOM!

- Nikad nisam rekao kada će napad na Siriju uslediti. Moglo bi da se desi uskoro ili uopšte da se ne desi! U svakom slučaju, SAD su, pod mojom administracijom, uradile odličan posao u čišćenju regiona od Islamske države. Pa gde je zasluženo 'Hvala ti, Ameriko?' - napisao je Tramp. 

Da podsetimo, Tramp je pre tri dana rekao da će odluku o odgovoru na navodni hemijski napad u Dumi u Siriji doneti najkasnije za 72 sata. Međutim, SAD i dalje vagaju, a zvaničnici tvrde da su "sve opcije na stolu". 

Za to vreme, Velika Britanija i Francuska takođe navode da će odluku o zajedničkoj akciji doneti u narednim danima. 

(VIDEO) AMERI KRENULI U PRLJAVI SPECIJALNI RAT! Ovo je PRAVA ISTINA o snimku "Ruski tenkovi ulaze u Ukrajinu!" koji je zamalo OBORIO TVITER!

Zapad, da podsetimo, optužuje sirijski režim, ali i Rusiju, za napad u Dumi u Siriji. 

Rusija negira da ima veze sa napadom, a Moskva upozorava da će bilo kakav odgovor vazdušnim udarima na Siriju završiti sa teškim posledicama. 

U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održan je hitan sastanak zbog situacije u Siriji, a glasanje o američkoj i dve ruske rezolucije završilo se bezuspešno, s obzirom na to da nijedna nije usvojena. Rusi su na američki nacrt stavili veto, dok dva ruska nacrta nisu prikupila dovoljan broj glasova. 

Tramp je inače juče upozorio Rusiju da se spremi za "nove i lepe" rakete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 5 godina

neka Trampu neko pokloni kompas,...on je zalutao pa da se bolje orijentiše,...

Mile

pre 5 godina

Prvo ja nisam primetio da je SAD pobedila ISIS..sta vise samo su presli sa ISIS na Kurde kao saveznike i donekle pobunjenike ( grad Tantf)...Siriju je od ISIS ocistila Rusija..pogledajte mapu 2015 septembar a pogledajte sad...samo se izvrcu teze..a ono najbitnije, kakak je to tkz gas ( sarin ili neki drugi ) pri cemu operete lice i sve ok...namestaljka kao Racak, Markale i slicno..ustih pokzsaja je bilo i sa Homsom, Alepom i drugim gradovima koje je oslobadjala SAA

SS

pre 5 godina

Pošalji mu Asade grupe vadpitača po Americi pa nek se puši.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija