• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

27.04.2018

12:42

NOVA ERA BEZ RATA: Kim želi ujedinjenje dve Koreje

Vesti

NOVA ERA BEZ RATA: Kim želi ujedinjenje dve Koreje

Podeli vest

Severna i Južna Koreja su obećale da će se zalagati za potpunu denuklearizaciju Korejskog poluostrva, navodi se u zajedničkoj deklaraciji donetoj na samitu predsednika dve države

- Jug i Sever su potvrdili da je njihov zajednički cilj održavanje pune denuklearizacije na Korejskom poluostrvu. Jug i Sever su se dogovorili da preduzmu aktivne mere za saradnju sa međunarodnom zajednicom o pitanju denuklearizacije Korejskog poluostrva - navodi se u dokumentu.

Dve Koreje će preduzeti mere za sprečavanje sukoba u Žutom moru i stvaranje mirne zone u tom području.

- Severna i Južna Koreja objavljuju kraj primirju koje traje od 1953. godine kako bi ga transformisali u mirovni sporazum. S tim ciljem, Severna Koreja, Južna Koreja i SAD će se zalagati za održavanje trostranog ili četvorostranog samita sa ciljem uspostavljanja sistema čvrstog mira - navodi se u dokumentu.

Obe države će preduzeti realne mere za uspostavljanje železničkog saobraćaja. Ministarstva odbrane dve zemlje su se dogovorila da budu u stalnom kontaktu. 

Kim Džong Un i Mun Džae In su potvrdili dogovor o nenapadanju i korišćenju oružanih snaga jedne protiv drugih. Oni će početi razgovore u svim oblastima i na različitim nivoima.

- Korejski narod je jedan i ne treba da ratuje - rekao je Kim Džong UN.

On je dodao da veruje da će u bliskoj budućnosti doći do ujedinjenja Koreje, kao jedinstvene nacije.

Saopšteno je da će predsednik Južne Koreje posetiti Pjongjang na jesen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija