• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

18.05.2018

12:18

TRAMP BESAN NA MERKELOVU: Obećao da će se pozbaviti Nemačkom jer NE DOPRINOSI DOVOLJNO ZA NATO!

Vesti

TRAMP BESAN NA MERKELOVU: Obećao da će se pozbaviti Nemačkom jer NE DOPRINOSI DOVOLJNO ZA NATO!

Podeli vest

Pozabavićemo se članicama NATO koje ne ispunjavaju svoje finansijske obaveze prema američkom vojnom bloku, upozorio je Donald Tramp, posebno izdvajajući Nemačku kao zemlju koja ne doprinosi dovoljno

Skrivena pretnja upućena je na sastanku u Vašingtonu, a kojem je prisustvovao i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

- Imamo neke koji to ne rade "ne pružaju dovoljan doprinos NATO" i, mi ćemo se pozabaviti njima. Berlin posebno ne doprinosi koliko bi trebalo da doprinosi, a on je veliki korisnik - rekao je Tamp Stoltenbergu.

Poručio je i da Nemačka mora demonstrirati liderstvo u savezu time što će rešiti dugotrajni nedostatak doprinosa odbrani.

Stoltenberg je pohvalio Trampa zbog pritiska na članove bloka da povećaju svoju odbrambenu potrošnju, rekavši da je takva politika već "pomogla da se napravi razlika".

- To utiče na saveznike jer sada svi saveznici povećavaju troškove odbrane. Nijedan saveznik više ne smanjuje budžet - rekao je šef NATO-a.

Međutim, nisu svi spremni ili sposobni da proširuju budžete odbrane na "minimalni" nivo od 2 posto bruto domaćeg proizvoda do 2025. godine, kako je zatražio Tramp.

(VIDEO) KLJUČA NA ARKTIKU! RUSI ŠALJU SUPEROSONIČNE BOMBARDERE: Moskva će štititi svoje interese UPRKOS PRETNJAMA SAD!

Nemački ministar odbrane Ursula fon der Lien izjavila je da će njena zemlja povećati vojnu potrošnju samo na 1,5 odsto u narednih sedam godina. Ona je rekla da novac ne bi trebao biti glavni kriterijum i primetila da je Nemačka i dalje druga zemlja kada su u pitanju doprinosi NATO.

Saopštenje je donekle iznenađujuće, jer je to učinjeno samo nekoliko sati nakon što je kancelar Angela Merkel obećala da će Nemačka izdvojiti dva odsto sredstava za NATO.

SRBIJA JE KARIKA KOJU RUSIJA TREBA DA JAČA, sudbina Evrope opet se REŠAVA NA BALKANU!

Odnosi SAD i Nemačke nisu najbolji zbog nekoliko pitanja, osim troškova odbrane. Berlin prevodi otpor u EU u vezi carina za čelik i aluminijum, dok Vašington pritiska Nemačku da odustane od izgradnje gasovoda "Severni tok 2" iz Rusije.

U BOSNU STIGLO 50.000 DŽIHADISTA: Profesor Univerziteta u Sarajevu Goran Kovačević tvrdi da vlasti kriju strašnu istinu!

Američko povlačenje iz iranskog nuklearnog sporazuma osudilo je i nemačko rukovodstvo.

RUSIJA I KINA ĆE OTETI SRBIJU, EU JE NOJ SA GLAVOM U PESKU: Brisel baš briga za Balkan, PRVI PROBLEM IM JE TRAMP!

Merkel je tada odaslala poruku koja je žestoko zabolela Trampa.

- Više nije slučaj da će nas SAD jednostavno zaštititi. Evropa treba da preuzme svoju sudbinu u svoje ruke - rekla je Merkelova odmah nakon odluke Trampa da se povuče iz sporazuma koji je univerzalno podržala EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Русија и САД-е су 09. Маја 1945.г. окупирале Немачку... Русија се повукла...Схватила... Американци су остали...!! И сада то треба да им се ... - плати...!! Плаћаће Немци своју окупацију...докле год не подигну "устанак" , и ослободе се америчких ... - окупатора...!!

Branko

pre 5 godina

Mi Srbi kazemo, mozes joj staviti soli na rep haa haa haa

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija