• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

22.06.2018

18:22

RUSIJA IMA DOKAZE, ZAPAD ODGOVORAN ZA HEMIJSKE NAPADE U SIRIJI: Evo kako su militanti pravili smrtonosno oružje!

Vesti

RUSIJA IMA DOKAZE, ZAPAD ODGOVORAN ZA HEMIJSKE NAPADE U SIRIJI: Evo kako su militanti pravili smrtonosno oružje!

Podeli vest

Hemijsko oružje u Siriji pravili su militanti, a opremu koja je bila neophodna za izradu tog naoružanja proizvedena je u zemljama zapadne Evrope, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

Kako je rekla, ta oprema za proizvodnju hemijskog oružja pronađena je u Dumi - reč je o profesionalnoj opremi kojom su militanti proizvodili visokotehnološke eksplozivne naprave pomoću hemijskih supstanci poput hlora i iperita.

- Postoje dokazi koji zaslužuju da danas o tome govorimo, ali i da ih pokažemo. Ovo što vidite je oprema koju su militanti i teroristi koristili. Pronađeno je u gradu Dumi - rekla je ona.

Sa druge strane, načelnik ruskih oružanih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov precizirao da je reč o visokotehnološkoj eksplozivnoj napravi TEN.

Prema njegovim rečima, određene komponente za tu napravu, pre svega kada je reč o iperitu, proizvedene su u Evropskoj uniji i u Severnoj Americi.

Pored toga, istakao je Kirilov, na teritoriji Sirije koja je oslobođena od terorista pronađeno je i oko 40 tona otrovnih supstanci koje su se nalazile u hemijskim laboratorijama i skladištima.

PROJEKAT "MAKEDONIJA" ZAVRŠEN, NEMAČKA I SAD KREĆU NA SRBIJU! Slomiti Beograd po svaku cenu i zatvoriti "Kosovo"!

- Vlasti Sirije su u više navrata tražile od Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja da pošalje stručnjake na mesta gde su pronađene ove supstance, ali niko se nikada nije pojavio uz obrazloženje da situacija nije dovoljno bezbedna - istakao je on.

Reuters

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije optužilo je "bele šlemove" da su 4. aprila prošle godine u Han Šejhunu u Siriji izveli provokaciju sa navodnom upotrebom hemijskog oružja, ali tom prilikom iskorišćena je slabija bomba, ukazao je Kirilov.

SRBIJA DOBILA PORUKU EU, KAZNITE RUSIJU BEZ ODLAGANJA?! Brisel bi da nas zavadi sa Putinom, a zauzvrat NUDI VELIKO NIŠTA!

Kako je rekao, provokatori su namerno ubacili supstancu sarin u uzorke koji su poslati istražnoj komisiji kako bi se potom optužile sirijske vlasti.

- Krater koji je nastao usled eksplozije je dokaz da se bomba nalazila na zemlji i da nije bačena iz vazduha. Moram da skrenem pažnju i da je do kraja istrage taj karter zacementiran - ukazao je Kirilov i ocenio da su svi video-snimci, na kojima se vide ljudi u blizini kratera bez zaštite disajnih organa, govore o tome da sarin nije korišćen, jer u suprotnom oni ne bi preživeli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Ma daj ,pa to je nepravda osudjivati zapad da je takav ,to je drustvo ,to je skup zajednica ,naroda ,koji siri demokratiju ,.....hm, dobro mi prolazimo koji su fasisti na vlasti u tim drzavama ,govna zapadna !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija