• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2018

14:38

U ISTANBULU UHAPŠENO 43 PRIPADNIKA ISLAMSKE DRŽAVE: Ekstremistička grupa izvodila brojne napade u Turskoj

Vesti

U ISTANBULU UHAPŠENO 43 PRIPADNIKA ISLAMSKE DRŽAVE: Ekstremistička grupa izvodila brojne napade u Turskoj

Podeli vest

U nizu operacija širom Istanbula privedeno je 43 stranih državljana, osumnjičenih pripadnika ekstremističke grupe Islamska država, saopštila je danas turska policija

Protivteroristička jedinica istanbulske policije uhapsila je osumnjičene ekstremiste u petak u simultanim akcijama u 15 kuća, navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.
Veruje se da su oni bili članovi grupa na društvenim mrežama koje su povezane sa ID i da su održavali kontakt sa ljudima u zonama sukoba, takođe je navedeno u saopštenju.

Ova ekstremistička grupa poslednjih godina je izvodila brojne napade u Turskoj uključujući napad na noćni klubv u Istanbulu 1. januara 2017, u kojem je poginulo 39 osoba, kao i bombaški napad u istorijskom delu grada u kojem je poginulo 12 osoba 2016. godine.
Takođe, u poslednjih nekoliko godina Turska je pojačala bezbednosne mere protiv ove ekstremističke grupe i pritvarala veliki broj osoba koje su bile osumnjičene da su povezane sa njom.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija