• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

31.08.2018

10:13

SNAŽAN ZEMLJOTRES POTRESAO GRČKU,  osetilo se i u Albaniji

Vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES POTRESAO GRČKU, osetilo se i u Albaniji

Podeli vest

Snažan zemljotres pogodio jutros oko 9 časova i 12 minuta Grčku, blizu gradova Trikala i Larise

Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas centralne delove Grčke, a potres se osetio i u Albaniji.

Prema preliminarnim merenjima atinskog Instituta za geodinamiku, zemljotres je bio jačine 4,9 stepeni, dok je Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio da je bio jačine 5,1 stepen.
Potres je bio na 31 kilometara jugozapadno od Trikale, objavio je "Katimerini".

Zemljotres je registrovan nešto posle 10 sati po lokalnom vremenu na dubini od 1,8 kilometara. Za sada nema izveštaja o povređenima ili eventualnoj šteti.

Grčki seizmolog Emanuel Skordilis izjavio je za AP da ranije u blizini epicentra današnjeg potresa nisu bili registrovani jači potresi.
Zemljotres se osetio u centralnim grčkim gradovima Trikala i Larisa, kao i nekim drugim manjim mestima, dodaje američka agencija.

Američki geološki institut je objavio da se potres osetio i u susednoj Albaniji.

TRESLE SE BOSNA I HRVATSKA! Tri zemljotresa uznemirila stanovnike!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija