• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2018

19:27

(FOTO/VIDEO) ENGLEZI SE DIGLI NA NOGE! U Londonu protesti protiv Bregzita, pozivi na novi referendum!

Vesti

(FOTO/VIDEO) ENGLEZI SE DIGLI NA NOGE! U Londonu protesti protiv Bregzita, pozivi na novi referendum!

Podeli vest

U centru Londona danas je održan protestni marš na kojem je više stotina hiljada ljudi, protivnika Bregzita pozvalo na ponovni referendum o istupanju Britanije iz Evropske unije

Prema procenama organizatora, na protestu je učestvovalo 700.000 ljudi, a policija nije iznosila svoje procene.

 

 


Organizatori skupa rekli su da je potreban novi referendum zato što su se pojavile nove činjenice o troškovima i složenosti procesa Bregzita. 

 

 

Foto: Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Demonstranti, koji su sa oko 150 autobusa došli iz svih delova zemlje do britanske prestonice, nosili su zastave EUprenosi AP.

 

 


Gradonačelnik Londona Sadik Kan koji se pridružio maršu rekao je za BBC da je na stolu loš dogovor o Bregzitu ili nikakav.

 

 

 

 


- To je milion kilometara od onoga što je obećano pre dve i po godine - rekao je Kan.

 

 

 

PREGOVARAČ EU ZA BREGZIT, BARNIJE: Dogovor nije postignut uprkos intenzivnim naporima!



Današnsji protest, prema njegovim rečima je "marš za budućnost" za mlade Britance.

Foto: Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Endrju Adonis, laburistički član Doma lordova, rekao je da su "ovonedeljni novi haos i konfuzija u vezi sa pregovorima o Bregzitu pokazali kako će čak i najbolji sada dostupan dogovor biti loš po Britaniju".

 

 


- Glasači nikada neće oprostiti niti zaboraviti ako poslanici dozvole da se ovaj jadni Bregzit dogodi, a da se narodu ne omogući da u tome imaju poslednju reč - istakao je on.

Prema planu, Britanija treba da napusti EU 29. marta, ali su pregovori između dve strane praćeni mnogobrojnim neslaganjima.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Pitajte Makedonce kako narod ima poslednju reč u odlučivanju, Britanci. Šta god da želite od svoje budućnosti.

RINGISPIL

pre 5 godina

Ocu kakim necu kakim. Ujela je vas spanska musica sada dolazi i groznica.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija