• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2018

08:39

MOGERINI: Okolnosti smrti Kašogija su duboko zabrinjavajuće!

Vesti

MOGERINI: Okolnosti smrti Kašogija su duboko zabrinjavajuće!

Podeli vest

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini isakla je da su okolnosti smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija "duboko uznemirujuće" i pozvala je na detaljnu, kredibilnu i transparentnu istragu

 

- Okolnosti smrti Džamala Kašogija koje su isplivale su duboko uznemirujuće, uključujući šokantno kršenje Bečke konvencije o konzularnim odnosima iz 1963. godine - navela je u svom saopštenju Mogerinijeva, prenela je agencija Rojters.

- EU, kao i njeni partneri, insistira na potrebi za kontinuiranom detaljnom, kredibilnom i transparentnom istragom, radi razjašnjavanja okolnosti okolnosti ubistva i postizanja potpune odgovornosti svih odgovornih za to - naglasila je Mogerinijeva.

Saudijski novinar i dopisnik "Vašington posta" Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

"Istraga je još u toku, a uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Uznemiravajuce, ma stvarno gospodjo, a gde su sankcije?

Vlado

pre 5 godina

Koji ste vi licemeri?! Da mi je znati kakvu istragu ste vršili kada je u pitanju Rusija i navodno trovanje novičokom? Bez dokaza ste osudili Rusiju i uveli sankcije. Ovde imate neoborive dokaze i NIŠTA! Zašto niste prognali saudijske ambasadore, zašto niste odmah uveli sankcije?!Uhapšteno 18 Saudijaca i smenjen zamenik obaveštajne službe. Smešno, pa nisu valjda sami izveli ovakvo divljačko klanje novinara. Zašto niste odmah optužili Saudijskog kralja, odnosno "mladog princa", kako to uobičajeno radite kada su u pitanju vaši protivnici poput Rusije i Kine???!!!

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija