• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.10.2018

09:11

JEZIVO! DRŽALI LEŠEVE 63 BEBE U POGREBNOJ FIRMI! Hteli da ih prodaju za EKSPERIMENTE?!

Vesti

JEZIVO! DRŽALI LEŠEVE 63 BEBE U POGREBNOJ FIRMI! Hteli da ih prodaju za EKSPERIMENTE?!

Podeli vest

Policija u pogrebnoj firmi "Peri" u Detroitu našla 36 tela mrtvorođene dece u kutijama i 27 u zamrzivaču. Sve je naročito sumnjivo jer su nedavno u drugom domu u istom gradu nađena tela 11 novorođenčadi


Tela čak 63 mrtvorođene bebe pronađena su za vikend u pogrebnom domu "Peri" u Detroitu u američkoj državi Mičigen. Policija je odmah zatvorila dom i pokušava da reši misteriju zašto su tela čuvana i čemu su bila namenjena. Sve je naročito sumnjivo zbog toga što su pre desetak dana nađeni leševi 11 beba u drugom pogrebnom domu, takođe u Detroitu.

Zagonetka

Da li su čuvali leševe da bi na njima zaradili? To još ne znamo
Džejms Krejg

Šef policije Detroita Džejms Krejg naveo je da su leševi novorođenčadi u domu "Peri" nađeni zahvaljujući istrazi pogrebnih preduzeća, pokrenutoj nakon groznog otkrića pre deset dana.

- Ovo je nešto neverovatno. Nismo ni sanjali da ćemo u domu "Peri" naći toliko ostataka beba. Čak 36 smo našli u kutijama i još 27 u zamrzivaču - rekao je Krejg.

On je dodao da će istraga trajati sve dok se ne utvrdi zašto su tela skladištena u pogrebnim domovima, umesto da budu sahranjena ili kremirana.

Nisu im dali da vide decu

Ajša Pirson-Badi, koja je sahranila svoju mrtvorođenu ćerku preko pogrebnog doma "Peri", navela je da joj zaposleni nisu dali da vidi telo bebe.
- Posle porođaja u bolnici su me posavetovali da odem u firmu "Peri" jer su povoljniji od drugih. Organizovali su mi sahranu ćerke. Pre sprovoda sam tražila da mi otvore njen kovčeg da je vidim, ali su to odbili. Bilo mi je malo čudno, budući da su mi u drugom pogrebnom domu dali da vidim očevo telo nakon što je umro - rekla je Pirson-Badijeva.

- Proširićemo istragu i pretresti sve pogrebne domove u gradu. Moramo da shvatimo šta se dešava. Da li su čuvali leševe da bi na njima zaradili? To još ne znamo, ali ćemo saznati - kazao je šef policije.

Prema njegovim rečima, istražitelji su dosad ustanovili da vlasnici pogrebne ustanove nisu izdavali umrlice roditeljima beba, niti su imali dozvole za sahranjivanje.

Uprkos svemu tome, advokat Džošua Arnkof, koji zastupa vlasnika "Perija", tvrdi da njegov klijent nije uradio ništa loše.

- Nađena tela su ostaci novorođenčadi, čiji roditelji nisu platili troškove sahrane i papirologiju. Bolnice su domu prosledile ta tela i navele da roditelji nisu izmirili obaveze - rekao je Arnkof.

To, međutim, nije utešilo roditelje mrtvorođene dece, koji sada ne znaju da li su sahranili, odnosno kremirali svoje mališane.

- Kad sam čula da su našli leševe dece u domu "Peri", zanemela sam jer je možda i moja ćerka među njima. Rodila sam je mrtvu 23. maja 2017. Kremaciju smo platili u tom domu. Kad sam otvorila urnu sa pepelom mog deteta, rekla sam sestri: "Ne znam zašto, ali imam čudan osećaj da to nije ona." To je bio instinkt - istakla je Divša Delihju.


 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija