• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.12.2018

18:46

(VIDEO) HAOS U PARIZU: Opkoljen demonstrantima, POLICAJAC POTEGAO PIŠTOLJ, VIDEO SNIMAK ŠOKIRAO FRANCUSKU?!

Vesti

(VIDEO) HAOS U PARIZU: Opkoljen demonstrantima, POLICAJAC POTEGAO PIŠTOLJ, VIDEO SNIMAK ŠOKIRAO FRANCUSKU?!

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak francuskog policajca koji je uperio pištolj na demonstrante dok ga oni napadaju, a sindikat policije saopštio da je njihov kolega delovao u samoodbrani


Ovaj policajac je izvadio oružje pošto su ga demonstranti na Jelisejskim poljima srušili sa motora ali nije ispalio metak. Na snimku se vidi i kako drugi policajci šutiraju demonstrante koji ih napadaju. 


Ipak, pretnja smrtonosne akcije šokirala je mnoge Francuze, prenosi AP.



Mnogi demonstranti smatraju da je to primer neadekvatne reakcije policije.

Foto: Clement Lanot via AP

 

Sa druge strane, policija je saopštila da su kolege delovale u samoobdrani. Policajac sa pištoljem je "uradio pravu stvar. To je donelo trenutak pauze koja je omogućila mojim kolegama da bezbedno napuste lice mesta", rekao je Roko Kontento iz francuskog sindikata policije FGP.



Prema njegovim rečima, postupak policajca imao je za cilj da odvrati demonstrante.

Foto: Clement Lanot via AP

 

On je rekao da je ovaj slučaj izuzetak ali da je policiji dozvoljeno da izvuče oružje ako je fizički ugrožena. Takođe je apelovao na oštrije sankcionisanje onih koji napadaju policiju.

DOGOVOR U FRANCUSKOJ: Makron poručio "žutim prslucima" da su u pravu!

(VIDEO) APOKALIPTIČNE SCENE NA FRANCUSKIM PUTEVIMA! Žuti prsluci OKUPIRALI I ZAPALILI NAPLATNE RAMPE širom zemlje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
beograd

pre 5 godina

jok, treba rulja da ga bije, nije pucao u nikog, a da nije uperio,ugazili bi ga od batina, nista nije sokantno, sto nisu glasali protiv makrona, kao ovi nasi u beogradu,nisam glasao za sns, al sta sada, gotovo je imali smo izbore, njih 90% sa portesta nije bilo na glasanju, pa gospodo do iduceg puta, to nam je sto nam je

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija