• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2019

17:04

ŠOK U ANKARI! ERDOGAN ODBIO DA PRIMI TRAMPOVOG SAVETNIKA! Bolton se vraća u Vašington podvijenog repa, NAPRAVIO JE OZBILJNU GREŠKU!

Vesti

ŠOK U ANKARI! ERDOGAN ODBIO DA PRIMI TRAMPOVOG SAVETNIKA! Bolton se vraća u Vašington podvijenog repa, NAPRAVIO JE OZBILJNU GREŠKU!

Podeli vest

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost sprema se da napusti Ankaru nakon što je turski predsednik odbio da se s njim sastane.

Kako je preneo turski medij "Dejli sabah", predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan odbio je sastanak s Džonom Boltonom zbog stavova koje SAD imaju prema turskoj ofanzivi protiv terorista u Siriji.

Samo nekoliko sati ranije, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa sastao se s turskim zvaničnicima ne bi li dobio garancije da Turska neće napasti kurdske snage koje imaju američku podršku. Erdogan je, međutim, naveo da Ankara "ne može činiti ustupke" i da će "svi umešani u teroristički koridor biti kažnjeni".

- Turska ne može da prihvati nedavne komentare Džona Boltona da Ankara mora da se složi da zaštiti kurdske saveznike Vašingtona u Siriji - izjavio je Redžep Tajip Erdogan.

Obraćajući se članovima svoje AK partije u parlamentu, Erdogan je rekao da je Bolton napravio "ozbiljnu grešku" pozivajući na nove uslove američkog povlačenja iz Sirije i da Turska ne može da prihvati kompromis po pitanju kurdske milicije YPG, preneo je Rojters.

Foto: AP/Photo

Džon Bolton

Erdogan je naveo da su turske pripreme za novu vojnu ofanzivu protiv terorističkih grupa u Siriji u velikoj meri završene.

(VIDEO) ERDOGANOVA ŠAMARČINA AMERIMA: Nudili mu "Patriot" umesto S-400, on im odgovorio da mu Putin za te pare DAJE DUPLO VIŠE!

Predsednik Turske je dodao i da je borba kurdske YPG milicije protiv Islamske države "velika laž".

Turska smatra YPG, koje su podržale SAD u brobi protiv ID, terorističkom organizacijom i delom zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK).

Predsednik Turske je danas i da zvaničnici iz američke administracije možda pokušavaju da opstruiraju "jasan sporazum" koji su on i predsednik SAD Donald Tramp postigli u telefonskom razgovoru 14. decembra. Erdogan je rekao da je u tom razgovoru, koji je opisao kao "istorijsku prekretnicu" Turska obećala da će preuzeti borbu protiv preostalih ekstremista Islamske države kada se američke trupe povuku iz Sirije, preneo je AP.

Na pitanje novinara zašto se nije sastao sa Džonom Boltonom, savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika koji je danas bio u Ankari, Erdogan je rekao da se Bolton sastao sa svojim kolegom, a da bi on uskoro mogao da se čuje telefonom sa Trampom.

ANKARA ZATEČENA NOVIM USLOVOM SAD ZA POVLAČENJE IZ SIRIJE: Erdoganov portparol: Iracionalna je tvrdnja da ćemo napasti Kurde!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laž kao politika

pre 5 godina

Obična predstava, vreme će sve razotkriti.

leonida

pre 5 godina

Zašto bi predsednik jedne moćne države primao Trampove savetnike (dvorske lude), kuvare i čistače cipela ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija