• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.01.2019

09:27

VANREDNO STANJE U VAŠINGTONU! Najmanje 35 osoba zaraženo malim boginjama!

Vesti

VANREDNO STANJE U VAŠINGTONU! Najmanje 35 osoba zaraženo malim boginjama!

Podeli vest

Guverner američke države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje zbog velikog broja obolelih od malih boginja.

On je to uradio pošto je u nedelju potvrđeno da je 35 osoba zaraženo malim boginjama, prenosi CNN.

- Male boginje se veoma zarazna bolest koja može biti smrtonosna za malu decu - rekao je ranije Insli, i dodao da pojava žarišta stvara "ekstremni rizik za javno zdravlje koji se može brzo proširiti na druge države".

Najveći broj potvrđenih slučajeva - 34, zabeležen je u okrugu Klark na južnoj granici Vašingtona, a od tog broja potvrđeno je da 30 nije bilo vakcinisano.

U 24 od 34 slučaja radi se o deci starosti između jedne i 10 godina, a u okrugu Klark postoji još devet slučajeva za koje se sumnja da su se zarazili boginjama.

U okrugu King zabeležen je jedan slučaj malih boginja i radi se o muškarcu (50) koji je nedavno boravio u okrugu Klark.

U poslednjih nekoliko godina u SAD je došlo do porasta broja nevakcinisane dece, zbog čega nadležne službe savetuju vakcinaciju protiv malih boginja, zauški i rubeola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija