• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2019

20:15

MADURO POVUKAO POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO SVE! Amerikanci i Gvaido ovo nisu očekivali - Venecuela ide na VANREDNE IZBORE?!

Vesti

MADURO POVUKAO POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO SVE! Amerikanci i Gvaido ovo nisu očekivali - Venecuela ide na VANREDNE IZBORE?!

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je danas održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, u pokušaju da otkloni pretnju koju po njega predstavlja predsednik Nacionalne skupštine i lider opozicije Huan Gvaido, koji se proglasio za šefa države

Maduro je, u obraćanju okupljenim priostalicama, rekao da će Ustavotvorna skupština, nad kojom vlada ima kontrolu, raspravljati o njegovom predlogu o raspisivanju prevremenih izbora za Nacionalnu skupštinu, koju kontroliše opozicija, a koju je osudio kao "buržujsku", prenosi Rojters.


Parlamentarni izbori u Venecueli su, inače, bili predviđeni za 2020. godinu.

U Karakasu se danas istovremeno održavaju skupovi i Madurovih i Gvaidovih pristalica. 

Desetine hiljada Gvaidovih pristalica izašlo je na ulice istočnog dela Karakasa tražeći da se Maduro povuče sa vlasti.



Istovremeno, pristalice Madurove socijalističke vlade preplavile su danas ulice u drugom delu venecuelanske prestonice u znak obeležavanja 20 godina otkako je Madurov prethodnik Ugo Čaves pokrenuo Bolivarsku revoluciju.


Gvaido je, u obraćanju svojim pristalicama, danas rekao da će humanitarna pomoć početi da stiže u zemlju u narednih nekoliko dana, uprkos protivljenju Madura.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro počeo je prošlog meseca svoj drugi mandat, nakon izbora 2018. godine koji su dovedeni u pitanje zbog navodne izborne krađe.

(VIDEO) POČELO JE! AMERI POSLALI APAČE NA VENECUELU?! Maduro odmah poslao tenkove u susret!

 

(VIDEO) MADURO NAORUŽAVA 2.000.000 DOBROVOLJACA, PODELIO IH U 50.000 ODREDA: Ameri, napadnite ako smete!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Zbog naroda Venecuele najbolja moguća odluka predsednika Madura jesu vanredni izbori.

Smrad

pre 5 godina

Pa to su i tražili od njega. Da raspiše izbore. Mnogo se junačio kako neće, a radi sve šta mu se kaže.

Marcco

pre 5 godina

Kasno. Ko god pobedi, SAD će progasiti svoje pobednicima i gotovo... kao u Ukrajini. Ako nije zavšio sa tim opozicionarom u prvih 24 sata, nikad neće.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija