• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/sputniknews.com

11.02.2019

15:16

(VIDEO) ŽIVELA ITALIJANSKA ISTRA I DALMACIJA! Predsednik Evropskog parlamenta ŠOKIRAO! UDAR NA HRVATSKU!

Vesti

(VIDEO) ŽIVELA ITALIJANSKA ISTRA I DALMACIJA! Predsednik Evropskog parlamenta ŠOKIRAO! UDAR NA HRVATSKU!

Podeli vest

„Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija. Živeli prognani i živele vrednosti naše domovine“, rekao je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani u Basovizu, na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja

On je na svom nalogu na Tviteru objavio da oseća moralnu dužnost da dođe na komemoraciju povodom Dana sećanja na žrtve za vreme egzodusa iz Istre, Rijeke i Dalmacije.

Na Fejsbuku je u isto vreme objavio video postavljanja venaca u Monrupuinu.

- Odajemo počast palim žrtvama, žrtvama mržnje prema Italijanima. Ubijenim od strane onih koji su na uniformi imali crvenu zvezdu, ubijenima jer nisu hteli da spuste našu trobojku - objavio je Tajani.

On je na komemoraciji održao govor u kom je rekao da Trst simbolizuje nacionalni identitet Italijana.

- Kao Italijan, kao patriota, kao predsednik Evropskog parlamenta, učiniću sve što je u mojoj moći da bih osigurao da Brisel ne prestane da rasvetljava ono što se dogodilo u ovom delu Italije. Tokom sledećeg zasedanja Evropskog parlamenta, podsetiću na tragediju u ovim krajevima - dodao je predsednik Evropskog parlamenta.

- Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija. Živeli prognani i živele vrednosti naše domovine - rekao je Tajani.

Slovenačka poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon odmah je reagovala na govor i poslala pismo predsedniku Evropskog parlamenta, navodi hrvatski „Indeks“.

HRVATSKA OPET DEO AUSTROUGARSKE! Austrija im drži banke, Mađarska naftu, gas, železare, NE PRAVI SE 'DREČANJEM DRŽAVA'!

 

URUČENA PROTESTNA NOTA HRVATSKOJ zbog napada na vaterpoliste Zvezde u Splitu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Vreme je da ustašiji oduzmete Istru i Dalmacinu,pošto su im to drugi dali,jer oni nisu sposobni za tako nešto,a i ne pripada im.

Ivica Zemunac

pre 5 godina

Ss@, smrdski smrdine ,kada krećeš opet na Hr,najavi bato da te dočekamo cvećem,uspavali smo se od vaših lepih želja.Ajde dolazi šta pre,dosadno je ovako, pa ćemo skupa da se opet igramo ,ako treba i sve do Sibira .Gde će da završite kad tad, ali hoćete ,jer to i želite ,jer ste to zaslužili ,još od ilijice garavog garašanina, anadolsko vlaškog cigana ,vašeg buraza.Ajd prijazno ,i ne kasnite...

Srbislav

pre 5 godina

Apsolutna istina. Sve se vraća sve se plaća......

Cece

pre 5 godina

Pa ,kad pogledaš,Hrvati su dobili Istru zahvaljujući Srbima,jer su prišli pobednicima.Talijani su izgubili teritorije,zbog rata i fašizma.Hrvatska kad je napustila Jugoslaviju,samim tim trebala je izgubiti teritorije,jer je i sama bila fašistička i Nemačka saveznica.

duca

pre 5 godina

хвала господу свевишњем. свакоме своје. forza iTALIA.

Hal

pre 5 godina

Svi bi dio raja... e pa nece moci zapadni i istocni okupatori

Maki

pre 5 godina

Uzmite im vaše i jeste! Evo mi vam dopuštamo, mi smo vam to i uzeli! Sve im treba uzet što paraziti misle da je njihovo i što su dobili na račun Srba! Sad će Italijansko-Austro-Ugarske pretenzije da ožive i tebaju im izeti sve što mogu!

beli

pre 5 godina

Dalmacija je i bila italijanska zašto se bune ustaše,pod hitno da je vrate italijanima

Stojan

pre 5 godina

On to krivi one sa crvenom zvezdom a ne govori o atrocities sto su Italijani cinili. Opet Srbi krivi. Neka krive koga hoce samo neka im oduzmu jer je to dato pobednicima kao ratna odsteta. Zato nikako ne moze pripadati Rvatima.

Jovan

pre 5 godina

Hrvatska da vrati Capodistriu pravim vlasnicima

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija