• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2019

15:04

(VIDEO/FOTO) SILOVAO ME JE NADREĐENI OFICIR DOK SAM BILA U VOJSCI! Stravične tvrdnje senatorke SAD!

Vesti

(VIDEO/FOTO) SILOVAO ME JE NADREĐENI OFICIR DOK SAM BILA U VOJSCI! Stravične tvrdnje senatorke SAD!

Podeli vest

Američka senatorka Marta Meksali, prva žena koja je u sklopu američkih vazdušnih snaga učestvovala u borbi, izjavila je da ju je silovao nadređeni oficir u vreme kada je bila u vojnoj službi. Meksali je jedna od žrtava koje svedoče u sudskom procesu o seksualnim skandalima u američkoj vojsci, a tokom ročišta održanog u sredu kazala da ju je silovao oficir u američkim vazdušnim snagama, prenosi Bi-Bi-Si

Republikanska senatorka je tokom svedočenja izjavila da slučaj nije odmah prijavila jer je bila posramljena i zbunjena.

- Krivim sebe. Bila sam posramljena i zbunjena i mislila sam da sam snažna, a ostala sam bespomoćna - kazala je Meksali, koja je optužila nadređene oficire za zloupotrebu položaja na različite načine.
 

Foto: Tanjug/AP

 

Tokom svedočenja senatorka je koristila termin "počinitelji", ali nije otkrila detalje o slučaju. Pred odborom Senata je rekla i da je bila zgrožena načinom na koji su se kasnije odnosili prema njenom slučaju.


Ona je tokom dve decenije bila pukovnik američkih vazdušnih snaga i učestvovala u misijama u Saudijskoj Arabiji i Avganistanu. Meksali nije prva senatorka koja je ove godine otkrila da je bila žrtva silovanja. I senatorka Džoni Senst je u januaru otkrila da je silovana tokom pohadanja koledža, kao i to da ju je zlostavljao bivši muž.

Priznanja su usledila kao rezultat američke kampanje "MeToo", koja za cilj ima da ohrabri žrtve da otkriju svoja teška iskustva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Pa seratorko,kad vas siluju i ponižavaju,možeš li onda da zamisliš kako se ponašaju kad napadaju drugi narod,naciju i državu ili vas nije briga dok na vas ne udare.

Giša

pre 5 godina

Pa zar je to moguće u jednoj demokratskoj americi.Pa šta se čudiš kad u covilnom vašem društvu svake osme minite se desi silovanje što žena što muškaraca i djece.Vi ste jedna mongoloidna tvorevina i toliko ste puni zla da se ne prepoznajete.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija