• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

11.03.2019

12:24 >> 12:29

(VIDEO) TRAMP ODLUČIO DA OPLJAČKA ZEMLJE U KOJIMA SU VOJNE BAZE SAD! Najgore će proći Nemačka, Japan...

Vesti

(VIDEO) TRAMP ODLUČIO DA OPLJAČKA ZEMLJE U KOJIMA SU VOJNE BAZE SAD! Najgore će proći Nemačka, Japan...

Podeli vest

Više se ne zna šta će biti skuplje i gore: imati Ameriku protiv sebe ili biti njen saveznik i vazal. Kako je objavio The Washington Post koji se pozvao na svoje izvore u Beloj kući, Donald Tramp je već odlučio da sve troškove američkih baza na tuđim teritorijama i plata njihovog personala prebaci na zemlje-domaćine

I to: ne u smislu plaćanja "punog ceha" već po formuli - "troškovi plus 50 odsto".

Vašingtonski list precizira "Trampova formula" podrazumeva: plaćanje svih troškova funkcionisanja i održavanja u  normalnom stanju samih baza i kompletne vojne tehnike, kao i plata američkim vojnicima dislociranim u zemljama koje su SAD usrećile svojim vojnim prisustvom i zaštitom. Pa uvećanjanje sume  ukupnih troškova za još 50 odsto.

 Ovo, ako bude dosledno primenjeno,  znači da same Sjedinjene Države više neće finansirati svoje garnizone i baze po svetu. A najveći ceh moraće da plate Nemačka, Japan i Južna Koreja koje su već decenijama usrećene američkom zaštitom i bazama.

MORAMO DA BOMBARDUJEMO MESEC, AKO ČOVEČANSTVO ŽELI DA PREŽIVI: Slična sudbina čeka i Mars?!

The Washington Post navodi da će takve zemlje Sjedinjenim Državama ubuduće plaćati za njihovo vojno prisustvo na svojoj teritoriji plaćati pet puta više nego dosad.

Tvrdi da su tajni pregovori o formuli "troškovi plus 50 odsto" već obavljeni sa najmanje jednom "savezničkom zemljom", a da su neke druge već poručile Vašingtonu da se protive jer je to - iznuda.

Tramp od ulaska u Belu kuću ne prestaje da kritikuje američke saveznike da premalo izdvajaju za kolektivnu bezbednost i izdržavanje NATO.

Prvo je zatražio da u najkraćem roku podignu svoje vojne rashode do 2 odsto nacionalnog BDP (trenutno samo osdam zemalja alijanse izdvaja toliko).

CIA SPISAK OD 300 SRBA OPASNIH ZA NATO: Za njihovo uklanjanje spremni milioni iz crnih fondova! HOĆE LI MOSKVA TO DOPUSTITI?!

Potom je istupio sa inicijativom da sve države članice NATO te rashode postepeno podignu do 4 odsto svog BDP (same SAD izdvajaju 3,58 odsto).
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bosanac2

pre 5 godina

Postoji resenje te nabrojane zemlje istjeraj njihove-americke vojnike i kraj

zdenko

pre 5 godina

E, bas me zabole sto ce da ih odradi. Pa i oni su odradili toliko zealja na celom svetu. Pa sta sto ce da ih ojadi?

SuverenaAnonimka

pre 5 godina

OVO JE DOBRA VEST ZA NAS - DA SE IZMEDJU SEBE IZJEDU, IZBOMBARDUJU... PA SVI U PEPEO!

RINGISPIL

pre 5 godina

Na vreme da se kupi veca kolicina VAZELINA A BOGAMI I KONDOMA.

Branko

pre 5 godina

" NATO-OVCE STANITE U RED VREME JE ZA SISANJE, STIGLO PROLJECE " !!!????

fenix

pre 5 godina

U SRBIJI KAZU REKETIRANJE A U AMERICI pljackanje siromasnih ZEMALJA ako nemas da platis postajes VAZALSKA semlja kubojima

Marcco

pre 5 godina

Carevi! Ma ja bih tim podguznim državama dodato 200% a ne skromnih 50...

Stara komunjara

pre 5 godina

Buducnost je predvidljiva.Nato -u nece trebati Rusija da ga unisti, pojesce se sami iznutra kao kancer,sto u sustini i jesu.Zelim im brz napredak u tome.Samo nazad.

Maganik

pre 5 godina

Bravo Trampe kauboju. Treba d aim uzmeš više od 4% BDP-a. Sada svi vazali koji su članovi NATO pakta jasno vide i znaju da moraju plaćati reket za zaštitu anglosaksonskim banditima sa ostrva i preko bare. A od koga ih oni štite??? Pa od sebe samih ih štite jer ako ne pristanu da plate reket, oni će ih javno porobiti, porušiti, pljačkati i uništiti. Od Rusa im ne prijeti nikakva opasnost. Oni to znaju a opet lažu sami sebe. To se zove otvorena pljačka NATO “saveznika”. NATO “partneri za to i služe Britancima i Amerikancima da ih pljačkaju kad već više ne mogu da pljačkaju ostatak svijeta. Ne čuvaju dvije glavne NATO zemlje ostatak NATO zemalja od drugih da bi tim malim NATO zemljama bilo bolje nego da ih kasnije dvije glavne zemlje opljačkaju a da ovi ne mogu da se od toga odbrane. Sada sve male NATO zemlje vide das u okupirane i da ne mogu da se oslobode od pljačke dvije glavne NATO zemlje bez rata. Sretno vam bilo.

mikec

pre 5 godina

samo deri Trampe, iz tvojih usta u Božije uši !!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija