• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/Informer/D.N.

18.03.2019

18:37

VRATIĆETE SE U SANDUCIMA! Posle napada na Novom Zelandu, Erdogan najavljuje RAT - POČINJE BITKA ZA KONSTANTINOPOLJ?!

Vesti

VRATIĆETE SE U SANDUCIMA! Posle napada na Novom Zelandu, Erdogan najavljuje RAT - POČINJE BITKA ZA KONSTANTINOPOLJ?!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan opisao je danas masovnu pucnjavu u dve novozelandske džamije, u kojoj je poginulo 50 ljudi, kao deo šireg napada na Tursku i zapretio da će poslati nazad „u sanducima“ svakoga ko pokuša da zauzme Istanbul.

Erdogan, koji nastoji da obezbedi podršku za svoju islamistički orijentisanu AK partiju na lokalnim izborima 31. marta, tvrdi da je napad na Novom Zelandu dokaz globalnog antimuslimanskog sentimenta.

- Testiraju nas sa 16.500 kilometara, sa Novog Zelanda, porukama koje šalju odatle. Ovo nije individualni čin, ovo je organizovano - rekao je Erdogan bez daljeg pojašnjavanja, prenosi Rojters.

On je rekao da je naoružani napadač zapretio Turskoj i predsedniku lično i da je želeo da istera Turke iz evropskog dela Turske.

- Ovde smo već hiljadu godina i bićemo ovde do apokalipse, ako Bog da - rekao je Erdogan na skupu povodom bitke na Galipolju 1915. godine, kada su osmanski vojnici pobedili snage pod vođstvom Britanaca, uključujući australijske i novozelandske trupe koje su pokušale da zauzmu poluostrvo, kapiju do Istanbula.

- Nećete pretvoriti Istanbul u Konstantinopolj - zapretio je Erdogan, aludirajući na grčki naziv koji je grad nosio dok ga Turci nisu osvojili 1453. godine.

- Vaši dedovi su došli ovde… i vratili su se u sanducima. Nemojte sumnjati da će se to i vama dogoditi - poručio je.

AMERI, VRATITE KALIFORNIJU RUSIJI, PA ONDA PRIČAJTE O KRIMU! Šamarčina od koje bride obrazi!

Visoki turski bezbednosni izvor rekao je da je Brenton Tarant, optužen za pucnjavu u kojoj je poginulo od 50 ljudi u džamijama u gradu Krajstčerč na Novom Zelandu, ušao u Tursku dva puta u 2016. godini. Turske vlasti su počele da istražuju sve od hotelskih podataka do snimaka sa kamera, pokušavajući da otkriju razlog ovih poseta, rekao je izvor.

Australijanac Tarant (28) je u svom manifestu naveo listu „neprijatelja visokog ranga“, uključujući nemačku kancelarku Angelu Merkel, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i gradonačelnika Londona Sadika Kana, preneo je Tanjug.

 

PUTIN ĆE OKUPIRATI JEDNU ZEMLJU U SRCU EVROPE! Sakašvili poslao ozbiljno upozorenje: KREMLJ SPREMA NAPAD!

Opisujući turskog predsednika Erdogana, Tarant je naveo da je „vođa najveće islamske grupe unutar Evrope“, te da ga je potrebno ukloniti, „da bi se eliminisao glavni neprijatelj Rusije i oslabio NATO“. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav moric

pre 5 godina

ako ako ima da ga karaju u bulju da poraste bulja kao somborska lubenica.

hag

pre 5 godina

Debilko,to je turčin a ne srbin!!! Zaboravio si da taj qara...i to stoljećima ;) psssst čut će te

Stojan

pre 5 godina

Erdogen je poludeo. On se identifikuje sa svim Muslimanima, misli da je gospodar svih drzava gde zive Muslimani. Bolje da shvati da u ni u Turskoj nisu svi Turci nego milioni drugih nacija. A ono sto se zove Turci su mesavina sa drugim narodima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija