• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.03.2019

20:14

OPOZICIJA SPREMALA TERORISTIČKI NAPAD U VENECUELI! Marionete SAD po svaku cenu žele da svrgnu Nikolasa Madura!

Vesti

OPOZICIJA SPREMALA TERORISTIČKI NAPAD U VENECUELI! Marionete SAD po svaku cenu žele da svrgnu Nikolasa Madura!

Podeli vest

Policija u Karakasu razbila terorističku ćeliju i uhapsila njenog vođu - Roberta Mareru (49), šefa kabineta samoproglašenog predsednika zemlje Huana Gvaida. Našli mu oružje i veću količinu novca

Opozicija u Venecueli spremala je teroristički napad kako bi svrgla predsednika Nikolasa Madura, tvrde zvaničnici iz Karakasa. Prema njihovim rečima, policija je razbila terorističku ćeliju i u sklopu te akcije uhapsila Roberta Mareru (49), šefa kabineta samoproglašenog predsednika zemlje Huana Gvaida, kod kojeg je pronašla oružje i veću količinu novca.

Hteli da izazovu nasilje

Venecuelanski ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol naveo je da je Marero, koji je u četvrtak uhapšen zajedno sa svojim telohraniteljem Luisom Paezom (34), bio organizator kriminalne grupe.

VELIKA ORUŽANA AKCIJA U VENECUELI! MADUROVI AGENTI RAZBILI TERORISTIČKU MREŽU! UHAPŠEN GVAIDOV NAJBLIŽI SARADNIK!

- Prilikom pretresa njegovog stana nađene su puške, bomba i novac u stranoj valuti - otkrio je Reverol.

Foto: Reuters

Nestor Reverol

On je dodao da su obaveštajne službe Venecuele osujetile plan opozicije da izvede teroristički napad kako bi destabilizovala zemlju.

PRIHVAĆEN ZAHTEV VELIKE BRITANIJE: EU odložila Bregzit za 22. maj!

- S obzirom na to da su propali njihovi pokušaji da u Venecuelu uđe takozvana američka humanitarna pomoć i da nisu uspeli da izazovu nasilje sabotažom mreže za elektrodistribuciju, grupa je nameravala da izazove novi haos - saopštio je ministar.

Foto: APfoto

Huan Gvaido (skroz desno) i Robert Marero (skroz levo)

Bolton: SAD će na ovo odgovoriti

Foto: Reuters

Džon Bolton

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton zatražio je od vlasti u Venecueli da odmah oslobode Roberta Mareru i njegovog telohranitelja.
- Nikolas Maduro je napravio još jednu veliku grešku. Ovo nelegitimno hapšenje Roberta Marere, pomoćnika tehničkog predsednika Huana Gvaida, neće proći bez odgovora. Trebalo bi ga odmah osloboditi i garantovati mu bezbednost - poručio je Bolton.
On je podsetio da je Tramp u više navrata rekao da su za Venecuelu sve opcije na stolu, uključujući i vojnu invaziju.
- Mislim da bi ljudi trebalo da shvate da se predsednik Tramp nije šalio - istakao je Bolton.

Prema njegovim rečima, teroristička ćelija je planirala da unajmi plaćenike da napadnu pripadnike legitimnog režima.

- Hteli su da unajme kolumbijske i srednjoameričke plaćenike da ubiju političke lidere Venecuele, vojne oficire i sudije Vrhovnog suda, kao i da izvedu sabotaže državnih službi kako bi svrgli predsednika Madura - istakao je Reverol.

S druge strane, lider opozicije Huan Gvaido, koji je 23. januara sam sebe proglasio za predsednika Venecuele, tvrdi da mu je najbliži saradnik kidnapovan.

- Agenti su pre zore upali u stan Marere u Karakasu i podmetnuli mu dve puške i ručnu bombu. Tražimo da odmah bude pušten na slobodu - napisao je Gvaido na Tviteru.

Međutim, izvori iz Karakasa navode da oružje nađeno kod Gvaidove desne ruke nije podmetnuto, već da je verovatno poslato iz SAD.

- Venecuela je već zaplenila jednu pošiljku oružja iz SAD, namenjenu opoziciji. Naoružanje nađeno kod Marere sigurno je prokrijumčareno iz Amerike. Nije tajna da američki predsednik Donald Tramp želi da opozicija izvede oružani ustanak i ubije predsednika Madura - naveo je taj izvor.

Zaplenjeno oružje iz SAD

 

Kako je dodao, oružje koje je nađeno u Marerinom stanu dokaz je da su neke količine američkog oružja prokrijumčarene u Venecuelu.

TRAMP PRETI EVROPSKOJ UNIJI: AKO ŽELITE DA NAM PRODAJETE AUTOMOBILE, MORATE DA IH PROIZVODITE KOD NAS! Amerika i EU ne mogu da se dogovore oko carine vozila

- Policija će nastaviti istragu i sasvim sigurno pohapsiti sve teroriste - naglasio je izvor iz Karakasa.

Foto: Informer DN

Kod Roberta Marera u stanu nađene američke puške, bomba i dolari 

Inače, veliki tovar američkog oružja nađen je u februaru u skladištu na međunarodnom aerodromu "Arturo Mičelena" u venecuelanskom gradu Valensiji. Nađeno je 19 pušaka, 118 okvira sa municijom, 90 radija, četiri držača za pušku, tri snajperska nišana i šest mobilnih telefona.

Venecuelanska policija otkrila je da je ta pošiljka stigla iz Majamija u Valensiju komercijalnim teretnim avionom "boing 767-241" jedne privatne američke avio-kompanije, koja je povezana sa ljudima iz Trampove administracije.

Oružje je bilo namenjeno opoziciji i dezerterima iz vojske, koji su podržali Gvaida.

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija