• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

01.04.2019

12:40

MONSTRUM NIJE ZADOVOLJAN KAKO GA TRETIRAJU U ZATVORU! Ubica sa Novog Zelanda želi bolje uslove!

Vesti

MONSTRUM NIJE ZADOVOLJAN KAKO GA TRETIRAJU U ZATVORU! Ubica sa Novog Zelanda želi bolje uslove!

Podeli vest

Dve nedelje nakon pokolja u Krajstčerču masovni ubica žali se što nema pristup spoljnom svetu. Brenton Tarant iz Australije, optužen za ubistvo 50 ljudi u organizovanom napadu na dve džamije na Novom Zelandu, podneo je žalbe na način na koji ga tretiraju u zatvoru

Posle prvog pojavljivanja u sudnici 16. marta, Australijanac je prebačen u Paremoremo u Oklandu, a od samog početka, on se žali  na tretman koji ima u najstrožem zatvoru. Prema izvoru iz ustanove, njegova prava na posetu od 30 minuta i jedan telefonski poziv nedeljno su ukinuta "u svrhe bezbednosti, dobrog reda i zaštitnog pritvora".

Vrši se vladavina zakona, čak i u zatvoru ... On zaslužuje zaštitu statuta kao i svaki drugi zatvorenik - rekao je dr Bil Hodž, ekspert sa Univerziteta u Oklandu.

(FOTO) NOVI ZELAND U SUZAMA! SAHRANJENO 26 ŽRTAVA SULUDOG TERORISTIČKOG NAPADA, NA OPROŠTAJU HILJADE LJUDI!

Novozelandska služba za zatvore tvrdi da se sa zatvorenikom postupa u skladu sa zakonom i međunarodnim obavezama.

- On trenutno nema pristup televiziji, radiju ili novinama, niti su mu odobrene posete. Iz operativno bezbedonosnih razloga ne možemo otkriti više informacija - ističu iz Službe.

AUSTRIJA ŽELI DA RASFORMIRA DESNIČARSKI POKRET ZBOG VEZE SA MONSTRUMOM IZ KRAJSTERČA! Obečana detaljna istraga!

Kako prenose novozelanski mediji, ćelije u kojoj je terorista ima prednja i zadnja vrata. Prednja vrata su za čuvare, a zadnja vode u njegovo lično dvorište, koje je iste veličine kao i ćelija. U betonskom dvorištu ograđenom zidovima Tarant može da provede sat vremena dnevno.

Pred sudom će se pojaviti 5. aprila ali će to, najverovatnije učiniti putem videolinka. Tarant je odbio advokata navodeći da će se sam braniti pred sudom. Policija još nije potvrdila hoće li ga suočiti s optužbama za terorizam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija