• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2019

13:39

NEIZVESNO U TURSKOJ, ČIJI ĆE BITI ISTANBUL?! Kandidat opozicije za gradonačelnika: IMAM VIŠE 25.000 GLASOVA PREDNOSTI!

Vesti

NEIZVESNO U TURSKOJ, ČIJI ĆE BITI ISTANBUL?! Kandidat opozicije za gradonačelnika: IMAM VIŠE 25.000 GLASOVA PREDNOSTI!

Podeli vest

Ekrem Imamoglu, kandidat glavne opozicione Republikanske narodne partije (CHP) za gradonačelnika najvećeg turskog grada Istanbula, izjavio je danas da prema stranačkim podacima ima 25.158 glasova više u odnosu na Binalija Jildirima, kandidata Partije pravde i razvoja (AKP), čiji je lider turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, prenosi Rojters

Navodi se da je Imamoglu takođe rekao da je Vrhovni izborni savet Turske uneo 99,95 odsto glasova iz Istanbula u kompjuterski sistem koji je pokazao da je njegova razlika u odnosu na Jildirima i veća i da iznosi 25.755 glasova.

Predsednik Vrhovnog izbornog saveta Turske Sadi Guven prethodno je objavio da Imamoglu ima 4.159.650 glasova, a Jildirim 4.131.761 glasova, ne kazavši koliko je procenata glasova prebrojano.

Rojters je tada javio da je "delovalo da je Erdogan priznao poraz u Istanbulu".

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ: Ne zna se ko je pobedio u Istanbulu?

AP je juče preneo raniju izjavu turskog predsednika, koji je i sam bio gradonačelnik Istanbula, metropole u kojoj živi 15 miliona ljudi, da je pobeda tu od ključne važnosti i da "ko god pobedi u Istanbulu, osvaja Tursku".

Američka agencija danas je objavila da je Erdogan proglasio pobedu na lokalnim izborima, iako je njegova stranka izgubila kontrolu u prestonici Ankari, prvi put posle 25 godina, a neizvesno je ko će pobediti i u najvećem gradu u zemlji, Istanbulu.

Pobeda opozicije u Ankari je, kako ističe AP, veliki udarac dominaciji Erdoganovoj AKP koja je držala vlast u prestonici poslednjih 25 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija