• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2019

11:04

BRITANIJA KUPUJE VREME! Mej traži od EU da pomeri datum Bregzita sa 12. aprila na 30. jun!

Vesti

BRITANIJA KUPUJE VREME! Mej traži od EU da pomeri datum Bregzita sa 12. aprila na 30. jun!

Podeli vest

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od Evropske unije da pomeri datum Bregzita sa 12. aprila na 30. jun 2019. godine, pošto je britanski parlament odbio da usvoji vladin predlog Sporazuma sa EU

U pismu koje je uputila predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku ona je navela da će Velika Britanija ponuditi plan za nepredviđene situacije, kako bi učestvovala na izborima za Evropski parlament u maju, ako se u međuvremenu ne postigne sporazum o Bregzitu, javlja AP.

BRITANIJA IZBEGLA HAOS! Opozicija legla na rudu - NEMA BREGZITA BEZ SPORAZUMA!

Prema njenim rečima, ona je počela te pripreme, iako veruje da nije u interesu ni Velike Britanije ni Evropske unije da Britanija učestvuje na izborima.


Kako je rekla, ona prihvata stav EU da će, ako Britanija ne napusti Uniju do 23. maja, imati zakonsku obavezu da učestvuje na izborima, zbog čega se nada da će se postići kompromisni sporazum, kako bi Britanija napustila EU pre tog perioda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Nole

pre 5 godina

Ovde se ne zna ko je ludjida tvrdoglava Mej ili celicni evropljani koji nikako da se osloboge ludacke kosulje u koju ih uporno zavija Tereza biti ili ne biti???

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija