• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

16.04.2019

20:00

CEO SVET GOVORI O HEROJSTVU SVEŠTENIKA FURNIJEA:  Utrčao je u Notr Dam i iz VATRENE STIHIJE spasao JEDNU OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH RELIKVIJA!

Vesti

CEO SVET GOVORI O HEROJSTVU SVEŠTENIKA FURNIJEA: Utrčao je u Notr Dam i iz VATRENE STIHIJE spasao JEDNU OD NAJVEĆIH HRIŠĆANSKIH RELIKVIJA!

Podeli vest

Francuski sveštenik i kapelan pariske vatrogasne brigade Žan Mark Furnije jedan je od heroja sinoćnjeg spasavanja Notr Dama

Furnije je, naime, hrabro ušao s vatrogascima u katedralu koja gori i iz nje spasao krunu od trnja, za koju se strahovalo da je izgubljena u požaru koji se strahovitom brzinom rasplamsao i nakon tornja i krova zahvatio gotovo čitavu katedralu.

„Otac Furnije je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao pravo po relikvije u katedralu i spasao ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah“, rekao je pripadnik hitne službe.

Otac Furnije je ušao s vatrogascima u katedralu Notr Dam da bi spasao krunu od trnja i blagosloveni sakrament“, potvrdio je i urednik francuske katoličke televizije KTO Etjen Loraijer.

A ovo nije prvi put da se hrabri sveštenik stavio u službu Pariza i njegovih građana u trenutku tragedije. Kad je koncertna dvorana Bataklan napadnuta 13. novembra 2015, pri čemu su teroristi ubili 90 gostiju, Furnije je ušao u dvoranu i molio se nad mrtvima i tešio povređene i one koji su izgubili voljene u terorističkom napadu. 

Ovaj sveštenik je počeo karijeru u Nemačkoj, a zatim se premestio u Francusku. Pridružio se dijecezi oružanih snaga 2004. i proveo sedam godina s francuskom vojskom širom sveta. U Avganistanu je preživeo zasedu talibana u kojoj je ubijeno 10 vojnika. 

 

(FOTO/VIDEO) ZNAK S NEBA DA SE ZLO VRAĆA! Proročanstvo se obistinilo, NOSTRADAMUS I BABA VANGA PREDVIDELI POŽAR KOJI JE PROGUTAO NOTR DAM?!

Katolici veruju da je kruna od trnja, koja se nalazila u Notr Damu, relikvija venca od trnja koji je stavljen na glavu Isusa Hrista pre njegovog raspeća na krstu. U Pariz ju je 1238. doneo francuski kralj Luj IX. Relikvija se čuva u ukrašenom zlatnom sanduku u riznici katedrale i samo se povremeno iznosi da bi vernici mogli da je vide.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 5 godina

Svaka čast svešteniku, ali Francuzi ne kažu kaKo su došli do nje i odakle.

Čarapan

pre 5 godina

Gde si bio oče Furnije kada spališe svetinje na Kosovu a vaši vojnici mirno gledaše.Izgleda da samo postoji Katolička crkva u Hrišćanstvu .

POLARIS

pre 5 godina

Кога је брига за ту цркву и за њене реликвије. Ко је лио сузе за српским светињама на КосМету које су и старије и вредније. То је само космичка правда која полако почиње да намешта тас.

Ljubo

pre 5 godina

Pa sigurno posto poseduju ovakvu relikviju ,imaju pravo da oduzimaju tudju krv po belom svetu ....jadni oni ,a tek mi ostali sa njima .

Mira

pre 5 godina

Gorela je hrišćanska svetinja. Kruna je od našeg Isusa. Kako se mogu radovati ognju? Posebno kad znamo kako boli kad zakletva gori...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija