• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailywire.com

10.05.2019

11:09

(VIDEO) ISPLIVALE RASISTIČKE IZJAVE DŽOA BAJDENA! Evo kako je objasnio razliku u uspehu u školama SAD!

Vesti

(VIDEO) ISPLIVALE RASISTIČKE IZJAVE DŽOA BAJDENA! Evo kako je objasnio razliku u uspehu u školama SAD!

Podeli vest

Džo Bajden je nedavno objavio da se kandiduje za predsednika SAD 2020. godine, međutim sada su isplivale njegove kontroverzne izjave iz 2007. godine

Kada je Vašington Post pitao Bajdena kako objašnjava drastično različite rezultate u uspehu u školama u Ajovi u poređenju sa školama u Vašingtonu, on je kao uzrok te razlike naveo visoku populaciju Afro-Amerikanaca i drugih manjina na području Vašingtona.

- Postoji manje od jednog procenta populacije Afroamerikanaca u Ajovi. Verovatno je manje od četiri od pet odsto onih koji su manjine. A u Vašingtonu? Moramo se vratiti na ono od čega se počinje i sa čime se prvo raspolaže - rekao je on novinama.

 

 

Demokrata je nastavio da raspravlja o "nefunkcionalnim domovima" u manjinskim zajednicama i sugerisao da majke koje pripadaju manjinama ne razgovaraju sa svojom decom "od rođenja".

- Kada imate decu koja dolaze iz nefunkcionalnih domova, kada imate decu koja dolaze iz domova gde nema knjiga, gde majka od rođenja ne razgovara s njima - za razliku od majke u Ajovi koja sedi tamo i razgovara sa njima, klinac kreće sa rečnikom većim od 300 reči sa tri godine - rekao je Bajden. 

(VIDEO) BAJDEN MI SE PRIMAKAO S LEĐA I POČEO DA MI DIŠE U KOSU! Političarka iz Nevade TEŠKO OPTUŽILA bivšeg potpredsednika SAD! ON SVE NEGIRA!

Kako je javio CNN, demokrate su odmah pokušale da "ispegalju" ovu izjavu, naglašavajući da je Bajden govorio o "socijalno-ekonomskim, a ne rasnim razlikama".

Međutim, na internetu se prošle nedelje pojavio spot Bajdena iz 2007. godine u kojem se raspravlja o upotrebi kondoma u crnoj zajednici i testiranju na AIDS.

Bajden se tada hvalio da je celo leto pokušavao da ubedi crne ljude da nose kondome, kritikovao zajednicu zbog toga što ne zna dovoljno o AIDS-u, i pohvalio Obamu za to što je uradio test na AIDS.

- Ja sam se terstirao na sidu, Obama je to učinio. Nije sramota testirati se na sidu. To je važna stvar - pojasnio je Bajden!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija