• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hr.rbth.com

15.05.2019

20:10 >> 20:13

(VIDEO) NOVA RUSKA PODMORNICA ZALEDILA AMERE I NATO: Pravo je remek-delo konstruktora, njeno naoružanje KONTROLIŠU I NAVODE SATELITI!

Vesti

(VIDEO) NOVA RUSKA PODMORNICA ZALEDILA AMERE I NATO: Pravo je remek-delo konstruktora, njeno naoružanje KONTROLIŠU I NAVODE SATELITI!

Podeli vest

Zašto se na Zapadu perspektivna ruska napadna podmornica uspoređuje s lovcem F-35? Korpus podmornice će se sastojati od višeslojne strukture koja će znatno smanjiti mogućnost njene detekcije pomoću savremenih hidrolokatora

Na njenu nevidljivost uticaće i novi atomski pogon koji će biti pravo remek-delo ruskih konstruktora. Podmornica će u svom naoružanju imati veliki broj raketa "Cirkon", a tu će biti i posebni borbeni roboti-amfibije.

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov je otkrio osnovnu karakteristiku podmornica pete generacije. Naime, njihov višeslojni korpus će se sastojati od kompozitnih materijala, koji će znatno smanjiti sposobnosti neprijateljskih hidrolokatora da je registriruju, prenosi internet portal Vzgljad.

Stručnjak je dodao da će primena kompozitnih materijala olakšati i ukupni deplasman novih podmornica, koje će postati lakše, što će omogućiti integraciju dopunske aparature i sredstava naoružanja. "Glavni zadatak podmornica ovog tipa je protivbrodska borba, tačnije zadržavanje napadačke grupe površinskih brodova na velikoj udaljenosti", rekao je stručnjak.

(VIDEO) NATO OBUČAVA VOJSKU KOSOVA, ALI JE NE PODRŽAVA: Može li biti išta licemernije, I ONDA SE PITAJU ZAŠTO IH SRBI NE VOLE!

Pored toga možemo očekivati i prijatno iznenađenje kada je u pitanju nuklearni pogon, koji bi, prema rečima Leonkova, mogao postati remek-delo ruskih inženjera.

- Neki smatraju da će novi atomski reaktori, koje će podmornice pete generacije koristiti kao pogon, značajno povećati brzinu podmornice, a smanjiti njen šum. Takođe, ovo će povećati i njihovu autonomiju plovidbe. Boravak u podvodnom režimu kretanja će biti povećan dok će, zbog uvođenja potpune automatizacije celokupnog procesa, posada biti smanjena - na manje od 100 ljudi. Podmornica će biti opremljena najsavremenijim sistemima navigacije koji će biti povezani sa satelitima, što će osigurati upotrebu visokopreciznog naoružanja - zaključio je Aleksej Leonkov.

Nedavno je postalo izvesno da je peterburški projektni biro "Malahit" završio naučno-istraživački rad pod šifrom "Haski", u kom je dizajniran oblik višenamenske nuklearne podmornice pete generacije, a potom se pristupilo izvođenju eksperimentalno-konstruktorskih radova pod šifrom "Lajka". Izvor ruskog internet portala TASS iz vojno-industrijskog kompleksa rekao je da je prva faza razvojnog projekta pod šifrom "Haski" završena krajem 2018. godine, a njeni rezultati primljeni i odobreni u ruskom Ministarstvu odbrane.

Nova višenamenska nuklearna podmornica pete generacije imaće "modularnu konstrukciju i integrisani sistem bojevog zapovedanja sa veštačkom inteligencijom", rekao je neimenovani izvor iz ruske vojne industrije. On je tom prilikom dodao da će podmornica biti naoružana perspektivnom protivbrodskom raketom "Cirkon", koja će imati hiperzvučne karakteristike. Pored toga, ovu višenamensku podmornicu pete generacije će podržati i posebni roboti-amfibije koji će se nalazati u njenom arsenalu.

(VIDEO) IRAN JE PREOPASAN, TRAMPU POSLUŠNOST, POSLE ŠPANIJE, OTKAZALE NEMAČKA I HOLANDIJA: Rasulo u NATO, neće na Teheran!

Na Zapadu su perspektivnu, višenamensku podmornicu pete generacije, koja se razvija u Rusiji, proglasili "podvodnim analogom projekta F-35".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anarhista

pre 4 godine

С обзиром ко све живи на земљи, мало је и то.

Nikola

pre 4 godine

Za svaki slucaj ako pretekne koji Nato-vac da ga dokusure xD Salu na stranu, tacno je da Rusi ( kao i Amerikanci) imaju zastrasujuci arsenal nuklearnog, hemijskog i bioloskog oruzja, sasvim dovoljno da uniste 3 puta cocevecanstvo na zemlji, ali to je vec apokalipsa i tesko da bi do i jedna strana, osim ako ne bi bila saterana u cosak, upotrebila takvo oruzje. Rusi trenutno rade na jacanju konvencionalnog oruzja. Zele da neke od svojih podmornica, a neke ce graditi nove, da konvertuju u podmornice koje ce ispaljivati samo krstarece rakete i nove hipersonicne rakete. Tako da ako im neko stane na zulj, nece morati da ga ravnaju nuklearnim raketama nego ce 'prangijati' krstarecim raketama, a opet ako zatreba na te krstarece rakete za cas mogu da montiraju nuklearne bojeve glave ako za tim bude potrebe.

nikromano6

pre 4 godine

veoma je glupo porediti f-35 sa bilo,cime jer taj avion,,veka,,se radi vec 30 godina i jos nije dovrsen,i jos se otklanjaju greske,,

Dec

pre 4 godine

Ima li neka vest iz Rusije, a da nije u vezi sa oružjem? Na primer, kako žive, kakav im je standard.

istina

pre 4 godine

Pa zato je ovako hladno zaledili se ameri i nato haha

Jova

pre 4 godine

A sto nepisete o americkoj opremi za podmornice naprincipu IPM talasa, ima domet od 7km iskljucuje svu elektroniku na brodovima i podmornicam u radijusu, postavljeno je na podmornicam-lovcima jos od 2014....tako da vrlo lako mogu da "iskljuce" bilo koju podmornicu koja im je u radijusu i onda je na miru raznesu.. koliko se zna rusi jos uvek vrse eksperimente u toj grani naoruzanja i trude se da ukradu podatke o tehnologiji od amera

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija