• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Ruptly

30.05.2019

17:00

(VIDEO) GOLIM GRUDIMA ISPRED LUVRA! Protest u toplesu protiv nasilja nad ženama!

Vesti

(VIDEO) GOLIM GRUDIMA ISPRED LUVRA! Protest u toplesu protiv nasilja nad ženama!

Podeli vest

Kad one protestuju, niko ne ostane ravnodušan, a tako je bilo i ovog puta u Parizu

Aktivistkinje organizacije FEMEN danas su u toplesima protestovale protiv nasilja nad ženama ispred muzeja Luvr u glavnom gradu Francuske. Razlog protesta je alarmantna statistika da je samo u ovoj godini u Francuskoj ubijeno 60 žena!

Foto: APfoto

Aktivistkinje su obnaženih grudi stale ispred muzeja sa ispisanim porukama na telima poput "ubijena sekirom" i "bačena kroz prozor", uzvikujući parole protiv feminicida.

"Danas smo se okupile kako bismo pozvale na odlučniju akciju protiv nasilja nad ženama. Nadamo se da će se naš glas čuti, ali i da će se naša tela s porukama videti", izjavila je vođa organizacije FEMEn Ina Ševčenko.

Francuska je druga mestu po broju ubijenih žena u Evropi iza Nemačke, s prosekom od 133 žrtve svake godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija