• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com/Informer.rs

11.06.2019

18:54

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 'UBIJAJU KAO DA SU PROŠLI VOJNU OBUKU'! Južnoafrička policija na nogama zbog OBRAČUNA SRPSKE MAFIJE!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 'UBIJAJU KAO DA SU PROŠLI VOJNU OBUKU'! Južnoafrička policija na nogama zbog OBRAČUNA SRPSKE MAFIJE!

Podeli vest

Vlasti u Johanesburgu rade na rasvetljavanju niza ubistava u koje su umešani i srpski državljani, a sarađuju sa srpskim vlastima preko Interpola i diplomatskih kanala

Kako se navodi, vlasti Johanesburga su naizgled priznale da serija ubistava u kojima su učestvovali Srbi uključeni u organizovani kriminal nisu izolovani incidenti. U gradu se dogodilo najmanje šest ubistava istočnoevropljana u poslednje dve godine.

Do danas, niko nije uhapšen ili optužen, ali je policija potvrdila da su slučajevi centralizovani, odnosno da se trenutno utvrđuje ima li veze između slučajeva.

To je potvrdio i policijski brigadir Viš Naidu.

"Postoji tim raznih stručnjaka iz različitih oblasti koji rade na ovim slučajevima. Sarađujemo i sa srpskim vlastima preko Interpola i diplomatskih kanala, naročito kako bismo identifikovali pojedince koji su u ove slučajeve uključeni", izjavio je Naidu.

(FOTO) JOŠ JEDAN SRBIN UBIJEN U SAČEKUŠI U JOHANEZBURGU: Trgovac dijamantima izrešetan na semaforu!

Ubistva su bila smela, dodajući da su počinitelji usred bela dana pucali iz poluautomatskog oružja, a čini se i da su prošli vojnu obuku. Poslednje ubistvo dogodilo se u aprilu, kada je 59-godišnji Ivan Đorđević ubijen u naselju Hajberi u Brajanstonu.

"Iako su pojedine žrtve državljani Srbije, doći ćemo do konačnog zaključka samo kada se u potpunosti istraže sve činjenice i informacije u slučajevima i kada se ispitaju svi uključeni", rekao je Naidu.

ARKANOV UBICA TRUNE U JUŽNOAFRIČKOM ZATVORU: Dobrosav Gavrić više od godinu dana "ZABORAVLJEN" U SAMICI!

Ambasador Srbije u Južnoj Africi Goran Vujičić izjavio je da zajedno sa svojim timom radi sa južnoafričim vlastima iz Ministarstva za unutrašnje poslove.

"Predstavnici Srbije u Južnoj Africi nisu upoznati da postoje organizovane srpske kriminalne grupe, ali da mnogi koriste lažne isprave, što stvari čini značajno težim", kaže Vujičić.

"Razumemo da postoje poprilično velike kriminalne organizacije u okruženju Srbije koje bi mogle da budu povezane sa ovim organizacijama (u Južnoj Africi), ali nemamo informacija da u Južnoj Africi ima kriminalnih organizacija koje vode državljani Srbije", rekao je amabsador Srbije.

Motiv ubistava još uvek nije u potpunosti rasvetljen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija