• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

15.06.2019

14:46

AMERI U PANIČNOM STRAHU OD "RUSKE AGRESIJE"! Napravili plan za Baltik i DUPLIRALI VOJSKU!

Vesti

AMERI U PANIČNOM STRAHU OD "RUSKE AGRESIJE"! Napravili plan za Baltik i DUPLIRALI VOJSKU!

Podeli vest

Kongres Sjedinjenih Američkih Država stavio je na razmatranje nacrt zakona o „ruskoj agresiji" u baltičkim državama, prenosi RT

Autor dokumenta je član Predstavničkog doma Republikanske partije Majkl Konevej. Prema njegovom mišljenju, Rusija pokušava da „oslabi" NATO i ponovo u Evropi stvori svoju sferu uticaja, za šta pribegava „pritisku i zastrašivanju".

Nacrt zakona sadrži neke preporuke za Pentagon. Ukoliko bude prihvaćen, Sjedinjene Američke Države će morati da procene vojne potrebe Litvanije, Letonije i Estonije i „preuzmu vodeću ulogu u jačanju saradnje" sa ovim zemljama.

(VIDEO) PROPALA AMERIČKA PROVOKACIJA IZNAD BALTIKA! Ruski Suhoj presreo Boing i udaljio ga od državne granice!

Osim toga, Konevej predlaže da se razmotri proširenje vojnog prisustva u baltičkim državama.

"Sjedinjene Američke Države bi trebalo da istraže mogućnost pružanja zemljama baltičkog regiona mobilnih protivraketnih sistema dugog dometa, uključujući posredstvom efikasne upotrebe mehanizama za raspodelu troškova i raspoređivanje zajedno sa saveznicima NATO-a kako bi se smanjilo finansijsko opterećenje država domaćina", navodi se u dokumentu.

(VIDEO) PENTAGON UPOTREBLJAVA HITLEROVU STRATEGIJU PROTIV RUSIJE?! Sve liči na PLAN BARBAROSA - Snage za UDAR IZ TRI PRAVCA već grupisane!

Ranije je Savet bezbednosti Rusije saopštio da dolazi do povećanja snaga NATO-a u blizini ruskih granica. Prema rečima zamenika sekretara Saveta bezbednosti Mihaila Popova, za dve godine brojnost snaga za brzo reagovanje povećala se sa 25 na 40 hiljada ljudi, a u baltičkim državama raspoređene su pojačane taktičke bataljonske grupe, podseća Sputnjik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 4 godine

Hajde gl pi letonci, estonci I litvanci, odresite kesu, dolaze vam ameri da vam pokupe stednju jer vas napadaju duhovi, ha ha ha, trebaju nekom prodavati maglu

Ljubo

pre 4 godine

Pod izgovorom od straha " agresivne " Rusije ,okupirase Evropu i uzduz i popreko .Bravo .Zbog podrske Izraelu ,sirenju straha od Irana ,rasturaju Bliski Istok vec decenijama ,zbog laznih bratimljenja sa Seicima ,posvadjase muslimanske drzave i narode ,razvalise ih .Aziju usitnili ,posvadjali .Bravo . Nema razlike izmedju evropskih ,azijskih ,muslimanskih naroda ,ludo sve da ne upotrebim drugu rec .

Anarhista

pre 4 godine

Пропаганда и Страх су јачи од рата.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija