• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

15.06.2019

23:45

(FOTO) MINISTAR UCENJIVAO MLADIĆE MIGRANTE, TRAŽIO IM SEKS U ZAMENU ZA AZIL! Neviđeni seks-skandal trese Norvešku!

Vesti

(FOTO) MINISTAR UCENJIVAO MLADIĆE MIGRANTE, TRAŽIO IM SEKS U ZAMENU ZA AZIL! Neviđeni seks-skandal trese Norvešku!

Podeli vest

Bivši norveški ministar ribarstva Svejn Ludvigsen (73), koji ima suprugu i decu, godinama imao seks sa trojicom mladih izbeglica. Oni na to pristajali jer su se plašili da neće dobiti azil ukoliko odbiju uglednog političara

Bivši norveški ministar ribarstva Svejn Ludvigsen (73) optužen je da je ucenjivao izbeglice, tražeći im seks u zamenu za azil. Visoki zvaničnik, koji ima ženu i decu, godinama je imao seksualne odnose sa tri neimenovana mladića, koja su na to pristajala jer su se plašila da, ako odbiju, neće dobiti azil ili državljanstvo u Norveškoj. Ukoliko bude proglašen krivim, preti mu 12 godina robije.

Prvo sve negirao

Šokantan slučaj otkriven je u decembru 2017, kad je jedan od migranata ispričao svoju priču medijima. Već u januaru 2018. Ludvigsen je uhapšen, ali je pušten da se brani sa slobode. Sve do prošle nedelje, kad mu je počelo suđenje, negirao je da je imao seks sa migrantima, ali je promenio iskaz. Sada tvrdi da su migranti dobrovoljno pristali na seks.

Foto: Printscreen You Tube

SNIMAK BEZBEDNOSNE KAMERE Ludvigsen sa jednim od migranata ide u hotel zbog seksa

- Da, imao sam seksualne kontakte sa izbeglicama. Svaki put je to bilo dobrovoljno, nisam ih nikad primoravao niti im pretio - izjavio je Ludvigsen na početku suđenja.

GUŽVA U BOSNI: Policija sprečava migrante da se Vučjaka vrate u Bihać

Imao veze i sa drugim muškarcima

Tokom prve nedelje suđenja Svejn Ludvigsen je priznao da je ljubitelj homoseksualne pornografije, kao i da je povremeno imao veze sa drugim muškarcima, za koje njegova supruga i deca nisu znali.
- Povremeno sam imao homoseksualne veze. Ti kontakti su bili u potpunosti dobrovoljni - ispričao je Ludvigsen.

Međutim, njegove žrtve, koje su sada u dvadesetim godinama, tvrde drugačije. Migranti kažu da je političar koristio svoj položaj i uticaj tako što ih je naveo da veruju da ima moć da im odobri azil ili da ih deportuje. Ispričali su da su imali seks s Ludvigsenom u vreme dok je bio guverner okruga Tromse, a on je na toj poziciji bio od 2006. do 2014.

- Ludvigsena sam upoznao u azilantskom centru kad sam imao 17 godina. Pozvao me je u svoju vikendicu, gde smo imali seks. Rekao mi je da poznaje čak i norveškog kralja Haralda V. Stoga sam pristao na seks. Plašio sam se da će me, ako odbijem, izbaciti iz zemlje - ispričao je jedan od migranata. 

Drugi mladić svedočio je na sličan način. On je u Ludvigsenovoj kancelariji radio kao čistač. Otkrio je da mu je političar rekao da može da ga upozna sa norveškom premijerkom Ernom Solberg.

- Njegovo poznanstvo sa premijerkom navelo me je na to da mogu da mu verujem. Seks smo imali uglavnom u njegovim kolima. Prvi put se to desilo na jednom parkingu pored puta u Tromseu - izjavio je drugi migrant.

Ovaj sudski slučaj, koji mediji nazivaju najvećim procesom protiv jednog norveškog zvaničnika još od suđenja saradnicima nacista nakon Drugog svetskog rata, trebalo bi da bude okončan u naredne dve nedelje. Advokati žrtava veruju da će za to vreme uspeti da dokažu da su njihovi klijenti bili mladi i ranjivi i da u Norveškoj nisu imali nikoga, te da je političar to iskoristio.

(VIDEO) Bihaćka policija u dve kuće pronašla 282 migranta! POVREĐENA 3 POLICAJCA I NEKOLIKO IZBEGLICA!

Foto: Printscreen You Tube

Visoke pozicije

Inače, Ludvigsen se tokom karijere uvek nalazio na visokim pozicijama. Bio je poslanik u skupštini od 1989. do 2001, kad je izabran za ministra ribarstva. Na toj funkciji je ostao do 2005, nakon čega je postao guverner okruga Tromse. Taj posao je obavljao do 2014, kad se penzionisao. U vreme dok je bio poslanik kratko je obavljao funkciju zamenika predsednika Konzervativne partije, najveće u Norveškoj, koja je sada na vlasti. Takođe je član norveških masona, a u tu organizaciju je ušao nakon što je 2001. postao ministar. 

Do izbijanja seks-skandala važio je za jednog od najuglednijih političara u zemlji. Lično poznaje kraljevsku porodicu, čak je sa kraljem Haraldom u više navrata putovao po inostranstvu u službene posete. Često je mogao da se vidi i sa princezom Sofijom, kao i sa nizom vosokorangiranih političara u zemlji.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija